foto van het 60 jarige bruidspaar met hun gezin (kleindochter Lara en haar gezin staan niet op de foto i.v.m. vakantie)
foto van het 60 jarige bruidspaar met hun gezin (kleindochter Lara en haar gezin staan niet op de foto i.v.m. vakantie) Foto: Familie Kanters

Na een lang horecaleven in restaurant Kanters, genieten Jo en Annie nu nog volop van het leven

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Annie Veldhoen (84) geboren in Oud Beijerland en Jo Kanters (91) uit Lage Zwaluwe hebben elkaar ontmoet tijdens de dansavonden in Spijkenisse. 4 augustus 1962, 60 jaar geleden, zijn ze getrouwd in Lage Zwaluwe. Het bruiloftsdiner was in restaurant Brabant aan de overkant van de weg en daarna in restaurant Kanters Moerdijk, waar zij jarenlang eigenaren waren, was het bruiloftsfeest.

TEKST ANGELIQUE VAN DE RIJT 

In 1964 is zoon John geboren en de tweede zoon Arjan is in 1966 geboren. Na een lang horecaleven in restaurant Kanters, genieten Jo en Annie nu nog volop van het leven. Samen fietsen en wandelen ze heel wat af. Annie leest graag en Jo heeft als hobby modelbouw.

“Op onze Trouwdag 4 augustus 2022 hebben we ons 60-jarig huwelijksfeest gevierd met onze twee zonen, hun vrouwen en de kleinkinderen. Het hele appartement in Zevenbergen was versierd met ballonnen, we hadden mooie bloemencorsages op en er was zelfs een echt prachtig bruidsboeket.”

“Wethouder van Dorst kwam ons namens de Gemeente feliciteren. Ook het Koninklijk huis en de Commissaris van de Koning van Brabant hebben hun felicitaties middels een leuke brief over gebracht.”

“Daarna stond de Mercedes Oldtimer van Jack en Annie Goverde klaar om een toertocht door Zevenbergen te rijden, wat wij vroeger vaak met hen deden, toen we onze eigen oldtimer nog hadden. We hadden een privéchauffeur en een grote tros rode ballonnen achter de witte auto hangen en zo toerden we rond met veel bekijks.”

Bij restaurant Lust aan de Zuidhaven stond de familie klaar om een toast uit te brengen op het bruidspaar. “We hebben daar eerst geborreld onder de notenboom aan de Zevenbergse haven en een heerlijk bruiloftsdiner gegeten met de hele familie. Daarna hebben we thuis heerlijk nagenoten van deze bijzondere dag en de prachtige foto’s,” vertelt het bruidspaar stralend.