Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Zomercarnaval in een nieuw jasje

Door: Tom Rietveld Algemeen

Jeanne Deijkers maakt deel uit van het 7-koppige bestuur, die samen met de vaste vrijwilligers heel veel energie stoppen in het jaarlijkse dorpsfeest. Jeanne is blij dat het weer kan: “Eindelijk mogen we weer. Na twee jaar onthouding kijkt iedereen weer uit naar dit dorpsfeest. We hebben niets meer in Zevenbergschen Hoek, geen winkels, geen café, alleen nog een frietkraam. Dus kom maar op met een leuk feestje”. Dit jaar in een iets ander jasje. Alles gebeurt op een doorlopend feestplein bij het DHV terrein. Koffie drinken met iets lekkers erbij,  een hapje eten. Dit jaar ook met een braderie, die plaats vindt op de Bloemendaalse Zeedijk. 

Miss Zomercarnaval
We hebben een mooie Miss 2022, Chayenne Schalken een echte hoekenaer, een dochter van onze eerdere Miss Jessica (2008).

Van moeder op dochter doorgeven lijkt een traditie. Ik ben in 2012 ook Miss geweest en mijn dochter Kelline is op haar beurt in 2016 benoemd tot Miss Zomercarnaval.

Als Miss vervul je een belangrijke rol als gastvrouw. Een Miss moet met iedereen kunnen buurten en omgaan, zowel met de kleintjes als de oudere mensen. En er ook mooi opvallend uitzien met een prachtige jurk en een opvallende sjerp. Chayenne stond 2 jaar geleden al klaar om uitgeroepen te worden tot Miss, maar de lockdown stak daar een stokje voor. Ze heeft het twee jaar geheim moeten houden en haar chique maxi-jurk in de kast moeten laten hangen.

Zij heeft wel al ‘acte de présence’ gegeven tijdens Koningsdag en heeft ze meegedaan aan het wielrennen in Zevenbergen, waar zij eindigde als 2de ook niet mis toch?.


Vrijdagavond 2 september
Om 19:30 start de streetparade en daarna vanaf 20:45 tot 01:00 uur barst het feest los. De avond wordt muzikaal verzorgd door DJ Erik 2K en zullen Robert Pater, Evert van Huygevort en Fout & Fauter optreden.


Zaterdag 3 september

Van 10:00 tot 16:00 uur Zomerbraderie DEN HOEK op de Bloemendaalse Zeedijk in de aanloop naar het zomerplein, waar de hele dag diverse activiteiten voor alle leeftijden plaats vinden. Ook is de bar daar open. Op de avond van 20:00 tot 01:00 weer een feestavond. Deze avond wordt muzikaal verzorgd door onze Dorps DJ, DJ LUC en een bijzondere line-up van de artiesten Django Wagner, Marco Kanters en Ferry Goorden.

Zondag 4 september om 10:00 uur de sponsorloop voor KiKa en daarna een dorpsbrunch in de feesttent op het Zomerplein en dan start om 13:00 uur Zevenkamp op sportpark d’n Hoekschop en rond half 6 zes is het einde oefening en de afsluiting van deze mooie jaarlijkse traditie in Zevenbergschen Hoek.

Vrijwilligers maken het verschil
Jeanne vervolgt: “Het is elke keer weer een hele klus met de voorbereidingen, tijdens het evenement en daarna met het opruimen en afbouwen. Gelukkig zijn er vaste vrijwilligers en wordt er ook steeds beroep gedaan op meer vrijwilligers. We doen voor het eerst zelf de catering, niet te uitgebreid en betaalbaar met een broodje hamburger, kroket, frikandel of andere lekkere hapjes. Dankzij de vele sponsors is het jaarlijks zomercarnaval haalbaar. Er wordt geen entree gevraagd en voor een pilske houden we de prijs aan voor een dorp”.[n]