Peuters aan het gymen.
Peuters aan het gymen. Foto: H Grootjans

Basisschool de Boemerang is redder in nood voor AZTV

ZEVENBERGEN - Vlak voor de zomervakantie bleek dat de gymzaal de Droge Mark op maandagochtend niet meer beschikbaar zou zijn voor de Ouder-Peutergym van AZTV. Dit heeft alles te maken met de verplichting die de gemeente heeft om de scholen van voldoende gymaccommodaties te voorzien. Scholen gaan vóór verenigingen en daardoor leek het erop dat AZTV hun Ouder-Peutergym uur moest schrappen. 


De Droge Mark zou alleen nog op de dinsdagochtend beschikbaar zijn, dit was niet verenigbaar met het werk van de Juf van de peutergym. Hierop werd door AZTV contact gelegd met de scholen. De Toren, die de maandag toegewezen kreeg kon helaas niet schuiven in verband met de beschikbaarheid van hun nieuwe vakleerkracht. De Boemerang, welke de donderdagochtend had toegewezen gekregen, hebben hun mogelijkheden bekeken en konden schuiven naar de dinsdagochtend. 


Voortaan op donderdag

Door de bereidwilligheid van de Boemerang kan het ouder-peuter gym uur van AZTV met ingang van donderdag 8 september hervat worden. 

Voor een aantal peuters en hun ouders betekent dit dat zij niet meer kunnen komen gymmen, dat vinden we heel erg jammer. Anderen kunnen gelukkig wel mee naar de donderdag en voor alle ouders, oppassen en/of opa’s en oma’s jullie zijn van harte welkom om voortaan op donderdag van 08:45 tot 09:45 te komen gymmen met jullie peuter in de gymzaal Droge Mark. 

Bewegen is leuk en gezond, je kunt niet vroeg genoeg beginnen.[n]