Afbeelding
Foto: Angelique van de Rijt

“Dit jaar weer 30 deelnemende teams, heel de tent is uitverkocht. Het is en blijf een groot succes”, zegt Wilco van den Boogaard (46) voorzitter van de Evenementen Stichting Fijnaart, en organisator van de Fendert Quiz.


Alle teams met zeer uiteenlopende namen zoals “Wistugijut”, BRLL Nootjes, WG, Buurtjes, Boze buurtjes, Turboslakken etc. zitten aan picknicktafels waarbij iedereen zijn eigen lekkers, hapjes en versnaperingen mee neemt, wat bij de meeste de hele tafel in beslag nam ! 5 deskundige juryleden zitten op het podium voor het megagrote beeldscherm, waar de vragen en foto’s op gepresenteerd worden. 2 juryleden zijn van de Heemkundige kring Fijnaart en Heijningen, door wie alle quizvragen zijn samengesteld. De zgn. “verboden middelen” vanavond zijn telefoons, laptops en internet, aldus Jan Willem.

De eerste opdracht gaat over de Fendertse geschiedenis. Onder andere -de geboorte datum van Frans Bauer, -burgemeester van Veldhuijzen. -Wanneer was de 6000ste inwoner van Fijnaart bekend gemaakt? En zo verder moet in chronologische volgorde gezet worden. Ondertussen hobbelt de jeugd nieuwsgierig even door de tent naar de kermis en terug. Ook zijn er Moerdijk vragen over o.a. het industrieterrein. "Wel merken we dat nog veel mensen op vakantie zijn of vanwege de hitte minder overdag naar de kermis komen.” [n]