Afbeelding
Foto: Fortitudo

Shanty & Seasong: Negen koren doen Willemstad aan

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

WILLEMSTAD - Na een afwezigheid van 2 jaar vult de vesting van Willemstad zondag 11 september weer helemaal met koren die Seasong en Shanty liederen zingen. Er zijn wat kleine wijzigingen in het programma, maar het belooft ouderwets gezellig te worden zondag. 

“We hebben er zelf voor gekozen om wat rustiger op te starten,” vertelt Kees Smit, voorzitter van organiserend koor Fortitudo. “Om de kosten te drukken hebben we een podium minder.” De afgelopen jaren waren voor het koor wel een domper. “Je steekt tijd en moeite in de organisatie en je geeft geld uit. En dan moet je het festival annuleren. Ik kan nu alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat we er doorheen zijn gekomen.” Toch belooft het een mooie middag te worden. “Ik heb er zeer veel zin in om weer van start te gaan,” vertelt Kees enthousiast. “We hebben gevraagd of de burgemeester de middag wil openen en dan treden de koren afwisselend op van 13.30 tot 17.00. Het mooie is dat alle koren alle podia aandoen omdat ze steeds rouleren,” vertelt Kees. 

Op het repertoire van de koren staan vooral zeemansliederen en liederen die met water te maken hebben. “Dat is voor ons wel een vereiste om een link met water te hebben. Dat zie je ook bij de andere koren.” De negen koren komen vooral uit de regio, Zo treden de Kreekrakkers uit Oud Gastel op en de Chantymen uit Roosendaal. Wie bij shanty en seaong echt aan het grote water denkt: ook het Shantykoor uit Scheveningen komt zondag 11 september naar Willemstad. [n]