Afbeelding
Foto: Havenschap Moerdijk

Uniek inkijkje bedrijven bij Open Havendag Moerdijk

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK -  Op zaterdag 8 oktober organiseert Havenbedrijf Moerdijk samen met ruim 30 bedrijven een dag voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er allemaal op en rond haven- en industrieterrein Moerdijk gebeurt. Zo kan je met een rondvaart de haven vanaf het water zien, rijd je voor het eerst over het nieuwe Logistiek Park Moerdijk of ga je met de hop on/hop off-bus naar de bedrijven van jouw voorkeur. 

De Open Havendag is gratis toegankelijk; aanmelding vooraf is verplicht. Inschrijven kan via openhavendagmoerdijk2022.nl. Ferdinand van den Oever van Havenbedrijf Moerdijk: “Het is fantastisch dat we na jaren van corona nu voor de derde keer hier de deuren kunnen openzetten voor onze buren en iedereen die geïnteresseerd is in ons schitterende haven- en industrieterrein. Bedrijven zullen met veel trots hun verhaal vertellen. Om simpelweg te laten zien wat ze doen, of om mensen te interesseren om nu of in de toekomst in Port of Moerdijk te willen werken.” 

Een groot aantal organisaties geeft acte de présence tijdens de Open Havendag Moerdijk 2022. Je kan ze bezoeken op het centrale terrein of via georganiseerd busvervoer op het terrein. Ben je benieuwd hoe politie en ambulance opereren op een groot industriecomplex, of bijvoorbeeld naar Inter-Sprint, het grootste auto- en truckbandenmagazijn van Europa dan wel de innovaties van de wereldwijd toonaangevende aannemer van o.a. bagger- en waterbouwkundige projecten Van Oord, je kan het allemaal beleven tijdens de open dag. Je stelt zelf je programma samen op de website waar je je ook inschrijft.

Tijdens de Open Havendag Moerdijk heb je daarnaast de unieke kans om voor het eerst over het nieuwe Logistiek Park Moerdijk te rijden. Een eveneens unieke ervaring is een speciaal bezoek met huis-ecoloog Roland-Jan Buijs aan de tijdelijke natuur van Port of Moerdijk. Hij vertelt je over de plaatselijke ‘Big 5’, over de totstandkoming van de bioscoopfilm ‘Wild Port of Europe’ en neemt je mee door de tijdelijke natuur die normaal afgesloten is voor het publiek. De open dag start op zaterdag 8 oktober om 9.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Kijk voor alle deelnemende partijen, informatie over wat er allemaal te doen is en inschrijving op: www.openhavendagmoerdijk2022.nl. Mogelijkheid tot inschrijven start op 2 september om 14.00 uur.