Afbeelding
Foto: René Mensen

De 18-jarige Rik Werboon was vandaag weer heel snel door het fantastische parcours. Hij deed mee aan de 18 km en startte bij de eerste groep.

 

Alle groepen werden overigens voordat ze van start gingen opgewarmd door twee dames die op de maat van de muziek opwarmingsoefeningen deden. Dat omvatte een langzame squat (je moet ervan genieten…) maar ook het bewegen van het bovenlichaam van links naar rechts met armen in de afwerende bokshouding. Zo werd iedereen klaargestoomd voor de big challenge. Voor Rik was dat een onderdeel dat er natuurlijk bij hoorde, maar hij wilde graag knallen en dat deed hij ook. "Normaal gesproken werkt ik in de kas, waar ik soms in gedachten alvast de polderchallenge voor me zie." 

Hij doet zoveel mogelijk mee aan dit soort intensieve events en met zichtbaar plezier. Hij geniet van de krachttoer en bereidt zich daar ook goed op voor. Geen uitdaging is hem te veel. Lastig was op zich de warped wall. En het leukst vond Rik uiteindelijk de glijbaan aan het slot van het parcours. Dan weet je dat je echt klaar bent en een mooie prestatie hebt neergezet. Iets waar Rik terecht heel trots op is. De plons in het bad aan het einde van de glijbaan en de verfrissende douche daarna, waren een mooie afsluiting van alle voorbereidingen en de uiteindelijke deelname aan de challenge zelf. Voldaan en met een big smile kijkt Rik terug op zijn prestatie van vandaag. [n]