Dinsdag 6 september

Inzameling kleding en schoenen

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

De Bartholomeus Parochie heeft nog zeer veel behoefte aan kleding en schoenen.Afleveren elke werkdag, tussen 9.00 en 11.30 uur adres parochiehuis naast de R.K. kerk, Doelstraat/Markt 19 a Zevenbergen. Op dit moment alleen kleding. en geen andere goederen. Opbrengst gaat naar het project het goede doel.

 

Repair Café Zevenbergen

10:00 | 

De schoolvakantie is weer bijna voorbij. Dus gaan de vrijwilligers van Repair Café Zevenbergen op dinsdag 6 september weer aan de slag. In zaal 3 bij Trefpunt meer Moerdijk zijn wij dan weer aanwezig. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden.

 

Woensdag 7 september

‘De terugkomst van de haven in Zevenbergen’

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Dat is de titel van de nieuwe foto-expositie van de Moerdijkse fotograaf Marcel Otterspeer, die van 24 augustus 2022 t/m 3 januari 2023 te zien is in de bibliotheek van Zevenbergen. De expositie staat in het teken van de Zevenbergse Havendagen (16 t/m 18 september 2022) en de opening van de nieuwe (terugkerende) Zevenbergse haven. Op geheel eigen wijze vertelt Otterspeer met zijn camera het verhaal van het vernieuwde stukje Zevenbergen. Wil je meer weten over (het werk van) Marcel Otterspeer? Ga dan naar www.otterspeer.com. De expositie is te zien in de bibliotheek van Zevenbergen (Kasteelweg 3) tijdens de openingstijden. Aanmelden is niet nodig.


 

Donderdag 8 september

KBO Klundert gaat weer beginnen

13:30 | De Niervaert

KBO Klundert heeft donderdag 8 september haar eerste activiteit na de zomervakantie. De middag begint traditioneel met koffie/thee en iets lekkers, een aantal bingo rondje en een gratig bingo. Tussendoor wordt er een drankje geschonken en een hapje uitgedeeld. De middag wordt afgesloten met de verloting. De zaal van de Niervaert gaat om 13.00 uur open en de middag begint om 13.30 uur.


 

Vrijdag 9 september

Lotgenoten bijeenkomst

13:30 | Pluspunt Serena

Op 9 september organiseren weer onze maandelijkse bijeenkomst voor lotgenoten. Dat zijn zij, die een verlies in de familie heeft moeten meemaken en daar op een ongedwongen manier met deelgenoten over willen praten. Natuurlijk komen er ook andere zaken ter sprake. Dat alles is mogelijk bij Pluspunt Serena, Zandberg 1 (tegenover de Jumbo) in Zevenbergen.

 

Zaterdag 10 september

Monumentendag in dorp Moerdijk

10:00 | 

Zaterdag 10 september Monumentendag in dorp Moerdijk.Protestantste kerk, Wilhelminaplein 1 & De SprangeJulianastraat 2. Geopend van 10.00-16.00 uur. In de Sprange is het museum geopend en er is een kleine rommelmarkt. In de kerk is er een kleine braderie met o.a. poffertjes, broodjes warme worst, zelfgemaakte jam, taarten en cake, eigen gebakken roomboterkoekjes, kaarten, kinderhoek met diverse spellen en een sjoelbak voor groot en klein.

 

Rittenprogramma TWC Zevenbergen

8:00 |  Sportpark De Knip

Op zondag 10 september rijden de randonneurs naar de Oosterscheldekering (180 km), de toerrijders naar Chaam (110 km) en de recreanten naar Heerle (75 km). De randonneurs en de toerrijders vertrekken om 08.00 uur en de recreanten om 09.00 uur.Op zondag 11 september rijden de randonneurs naar Meer (65 km), de toerrijders naar Kruisland (60 km) en de recreanten naar Essen (60 km). Alle groepen vertrekken om 09.00 uur. Al onze rittenvertrekken vanaf sportpark de Knip in Zevenbergen. Meer info over onze vereniging is te vinden op www.twczevenbergen.nl

 

Open dagen Railkontakt

10:00 | Voormalig Ketelhuis suikerfabriek

Railkontakt modelspoorgroep Zevenbergen doet mee aan de Cultuurdagen van de gemeente Moerdijk die gehouden worden in het weekend van 10 en 11 september en opent dan haar deuren. Hier is de HO baan te zien met het station van Zevenbergen alsmede de spoorse omgeving met daarbij het complex van de coöperatieve suikerfabriek in de periode 1920 - 1950. Tevens is de nieuwe N baan in aanbouw te zien met het station Lage Zwaluwe en omgeving zoals het eruit zag tot in de tweede wereldoorlog. U bent van harte welkom op ons clubadres in Zevenbergen, tw het ketelhuis van de oude Coöperatieve Suikerfabriek, Blokweg 15C Zevenbergen Onze openingstijden zijn: zaterdag van 10.00 - 16.00 uur en zondag van 11.00 uur - 16.00 uur. De toegang is gratis maar donaties zijn welkom.

 

Expositie Fotoclub Moerdijk

11:00 | Theater De Schuur

Fotoclub Moerdijk gaat weer exposeren! De expositie zal dit jaar plaatsvinden in “De Schuur” in het weekend van 10 & 11 september van 11.00-17.00 uur. Het thema dit jaar is Afstand! Ook als u geen lid bent van de fotoclub en u wilt de activiteit bijwonen dan bent u van harte welkom. Meld u zich wel van te voren even aan via info@fotoclub-moerdijk.nl, de toegang is gratis.

 

Kunst & Monumentenroute Moerdijk

11:00 | 

De Kunst & Monumentenroute Moerdijk. Dit is de 17 de editie . Dit jaar zijn er 33 locaties, waarvan 20 monumenten die hun deuren openien. Er zijn z'n 75 kunstenaars die hun werk laten zien. De route is verspreid over de hele gemeente Moerdijk. van Zevenbergschen Hoek tot Willemstad. let op! Niet al de locaties zijn beide weekende open. programmaboekjes gratis te verkrijgen op de locaties. www.cultuurmoerdijk.nl

 

Bingo VV Zanglust Zevenbergen

20:00 | zaal Bij Verhoeven

Na enkele jaren geen bingo i.v.m.Corona gaan we weer beginnen en wel op 10 september. Er zijn ook dit keer weer mooie prijzen te winnen. De bingo begint om 20.00 uur en om 19.00 uur is de zaal open. Kom een keer gezellig naar de bingo en brengt vrienden en kennissen mee we zien jullie graag bij Zaal Bij Verhoeven, Kerkstraat 8 in Zevenbergen.

 

Zondag 11 september

Kofferbakverkoop/vlooienmarkt

11:00 | De Prullenkast

Zondag 11 september organiseert de Prullenkast van 11-17 uur op het terrein rond de boerderij op Zuidlangeweg 3 te Oudemolen een kofferbakverkoop/vlooienmarkt. Entree: gratis. Ook meedoen? U kunt u nog opgeven tot vrijdag 9 september.

 

Woensdag 14 september

‘De terugkomst van de haven in Zevenbergen’

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Dat is de titel van de nieuwe foto-expositie van de Moerdijkse fotograaf Marcel Otterspeer, die van 24 augustus 2022 t/m 3 januari 2023 te zien is in de bibliotheek van Zevenbergen. De expositie staat in het teken van de Zevenbergse Havendagen (16 t/m 18 september 2022) en de opening van de nieuwe (terugkerende) Zevenbergse haven. Op geheel eigen wijze vertelt Otterspeer met zijn camera het verhaal van het vernieuwde stukje Zevenbergen. Wil je meer weten over (het werk van) Marcel Otterspeer? Ga dan naar www.otterspeer.com. De expositie is te zien in de bibliotheek van Zevenbergen (Kasteelweg 3) tijdens de openingstijden. Aanmelden is niet nodig.

 

Havenlezing, havenkunst en oude films in Zevenbergen

19:00 | zaal Bij Verhoeven

Woensdag 14 september, organiseert de Heemkundekring Willem van Strijen een lezing over de geschiedenis van de Zevenbergse haven in zaal “Bij Verhoeven” aan de Kerkstraat 8 in Zevenbergen. De zaal gaat open om 19:00 en de lezing begint om 19:30 uur. De toegang is gratis. De lezing gaat over de geschiedenis van de haven van omstreeks 1200 tot heden. Voor meer informatie zie www.heemkundezevenbergen.nl

 

Vrouwen van Nu Zevenbergen

20:00 | Het Anker

Op woensdag 14 september komt Wiebren Kuipers vertellen over Indonesië: ‘Van de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie tot het moderne Indonesië van vandaag'. Het belooft boeiend te worden! We delen immers geschiedenis met dit fascinerende land en tegenwoordig is het een populaire vakantiebestemming. Plaats: Het Anker, Markt 4A, Zevenbergen. Aanvang 20.00u. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Leden gratis toegang.