Clubkampioen Piet Vegers (l) en de voorzitter Gerard Dielemans
Clubkampioen Piet Vegers (l) en de voorzitter Gerard Dielemans Foto: Walter van Dongen

Piet Vegers clubkampioen BV De Fotsers

Algemeen

ZEVENBERGEN - Piet Vegers is in de afgelopen maanden clubkampioen geworden van biljartvereniging De Fotsers.

Alle leden hebben in 3 spelsoorten tegen elkaar gespeeld. De partijlengten waren ingekort met een maximum van 20 beurten. In de spelsoort libre eindigde Arjan van de Luijtgaarden als 1e met 98,34 punten, Henk Struijk werd 2e gevolgd door Henk Verbraak op een 3e plaats. Arjan wist 7 van de 10 wedstrijden in winst om te zetten. 

Bij de spelsoort bandstoten was Piet Vegers de beste met 0,22 punten voorsprong op Arjan gevolgd door Frans Andriolo die als 3e eindigde. Hier was ook Arjan de beste met 6 gewonnen wedstrijden. 

In het driebanden wist Piet Vegers met ruime voorsprong de 1e plaats te behalen met 110 punten met als 2e Henk Struijk met 88,89 punten en op de 3e plaats Toon Lammerse met 88,00 punten. Piet wist 8 van de 10 gespeelde wedstrijden te winnen waarbij hij slechts 3 caramboles te kort kwam in de overige 2 wedstrijden. De eindstand was dat Piet Vegers met 297,34 matchpunten als kampioen te voorschijn kwam en de wisselbeker voor een jaar in zijn bezit kreeg. 

De verdere stand was 2e Arjan van de Luijtgaarden met 274,79 mp, 3e Henk Verbraak, 4e Henk Struijk, 5e Frans Andriolo, 6e Toon Lammerse, 7e Jan Broeders, 8e Kees van der Steen, 9e Jan Verhoef, 10e Walter van Dongen en als laatste evenals vorig jaar Gerard Dielemans. In de spelsoort libre werd de kortste partij behaald door Kees van der Steen in 8 beurten. 

Bij het bandstoten was de kortste partij 8 beurten behaald door Walter van Dongen. In de spelsoort 3-banden waren Jan Verhoef en Piet Vegers de besten met de kortste partij in 9 beurten. Na afloop werd door Gerard Dielemans als voorzitter van De Fotsers de wisselbeker en de bijbehorende envelop uitgereikt aan de nieuwe kampioen.[n]