Afbeelding

Lions Badeendjes race tijdens de Havendagen Zevenbergen

Algemeen

ZEVENBERGEN - Op zondag 18 september wordt de Zevenbergse haven bevolkt door... badeendjes! Elk badeendje is voorzien van een uniek nummer. Winnen is eenvoudig: heeft het winnende badeendje jouw lotnummer, dan heb je prijs!

Racetijden en te winnen prijzen

Een badeendjes race is een spannende en spectaculaire manier om geld in te zamelen voor een goed doel: het aanschaffen van één of meerdere AED’s voor de gemeente Moerdijk. Deze worden opgehangen op (buiten)locaties die 24 uur per dag bereikbaar zijn. AED’s zijn draagbare apparaten waarmee het hartritme kan worden hersteld bij een hartstilstand. Op zondag 18 september worden in totaal 4 races gehouden. Vanaf 13.00 uur vindt elk uur een race plaats. De races zijn in het gedeelte van de haven tussen de Weeshuisbrug (bij de ‘Action’) en de trappen met kanohelling (bij eetcafé ‘De Rode Vaart’). Winnende badeendjes verdienen mooie prijzen, beschikbaar gesteld door ondernemers uit de gemeente Moerdijk. Onder andere een reuzetrampoline, meerdere dinercheques, cadeaubonnen en diverse kleinere prijzen zijn te winnen, met dank aan onze sponsoren! Voor elk lot kan na de race ook gratis een badeendje opgehaald worden, waardoor meedoen ‘altijd prijs’ is. De Lions hebben een stand ter hoogte van de ‘Etos’. Daar kunt u vanaf 12.00 uur lootjes kopen met een nummer dat ook op een badeendje staat. Op onze website https://moerdijk.lions.nl staat meer informatie over de badeendjes race, de prijzen en het goede doel.

De jeugdbrandweer is aanwezig

Winnende badeendjes verdienen uiteraard leuke prijzen, maar gewoon kijken is ook een spektakel! De jeugdbrandweer wordt ingeschakeld om er voor te zorgen dat er stroming ontstaat, als er te weinig stroming in de haven is. We willen er natuurlijk wel echte races van maken! Aan het eind van de middag wordt de haven weer ‘schoon’ opgeleverd. Een duikteam staat paraat om ook de laatste badeendjes uit het water te halen.

Activiteiten voor het goede doel

Lionsclub Moerdijk bestaat uit een energieke groep vrienden die graag de handen uit de mouwen steekt voor het goede doel. Onze (sponsor)acties hebben direct impact op verschillende lokale goede doelen, waarmee we een langdurige relatie hebben opgebouwd. Lionsclub Moerdijk helpt hiermee een verschil te maken in onze maatschappij en uw leefomgeving.