Koor Cantzoni in actie.
Koor Cantzoni in actie. Foto: Rina

Geslaagd jubileum concert van koor Cantzoni

Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zondagmiddag vierde gemengd koor Cantzoni haar 25+ jarig jubileum in de Bartholomeus kerk in Zevenbergschen Hoek. Het jubileum concert, wat zolang was uitgesteld vanwege de corona pandemie, kon eindelijk worden uitgevoerd. Dit concert was voor deze dag opgenomen in de Kunst & Monumentenroute van Stichting Cultuur Moerdijk en was gratis toegankelijk voor iedereen.

Het programma moest op het laatste moment worden aangepast omdat de voorzitter van Cultuur Moerdijk, mevrouw Marjolein de Wit, om privé redenen verstek moest laten gaan. Hierdoor verviel de officiële opening. In de plaats hiervan werden 9 koorleden gehuldigd met de zilveren Cantzoni speld omdat zij 25 jaar lid van het koor zijn. 

Om 14.30 uur  begon het concert, de spits werd afgebeten door Cantzoni zelf in bijna volledige bezetting met een vertolking van The Phantom of the Opera  inclusief de mysterieuze halve gezichtsmaskers bij de mannen. 

Na nummers als Africa, California Dreaming, Scarborough Fair/Sound of Silence, Perhaps Love en Bui Doi was de trent gezet voor dit concert. De volgende act was “Nilse”, een fantastische muzikale act van vader en dochter, Henk & Nilse, zichzelf begeleidend op keyboard en Henk op gitaar. Gerrit van der Schouw toonde zich een virtuoos op kerkorgel en piano en verraste het publiek op enkele klassieke meesterwerken. Na de pauze kwam Gerrit nogmaals in actie  waarna Nilse & Henk het muzikale stokje weer overnamen. Cantzoni sloot het concert af met een Flashmob met de The Rythm of Life, een ode aan Freddy Mercury van Queen nl. Somebody to Love en The Bohemian Rhapsody, na Skyfall  en So Strong werd het concert besloten met Cabaret van Liza Minelli.[n]