Woensdag 14 september

‘De terugkomst van de haven in Zevenbergen’

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Dat is de titel van de nieuwe foto-expositie van de Moerdijkse fotograaf Marcel Otterspeer, die t/m 3 januari 2023 te zien is in de bibliotheek van Zevenbergen. De expositie staat in het teken van de Zevenbergse Havendagen (16 t/m 18 september 2022) en de opening van de nieuwe (terugkerende) Zevenbergse haven. www.otterspeer.com. De expositie is te zien in de bibliotheek van Zevenbergen (Kasteelweg 3) tijdens de openingstijden.

 

Havenlezing, havenkunst en oude films in Zevenbergen

19:00 | zaal Bij Verhoeven

Woensdag 14 september organiseert de Heemkundekring Willem van Strijen een lezing over de geschiedenis van de Zevenbergse haven in zaal “Bij Verhoeven” aan de Kerkstraat 8 in Zevenbergen. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Voorafgaand aan de lezing wordt het boekje “Straatnamen Zevenbergen” aangeboden aan de wethouder. Het gaat over de herkomst van Zevenbergse straatnamen en zal op de braderie van 17 september en vanaf dan natuurlijk ook in Museum Zevenbergen te koop zijn. Op 17 & 18 september van 11 tot 17 uur heeft de Heemkundekring verschillende activiteiten in Museum Zevenbergen aan de Zuidhaven 17. We draaien op die dagen verschillende films over Zevenbergen. Er zijn beelden van het jongerenwerk in het gebouw St. Jan, van het Hoekske en van Zevenbergen in het algemeen. Verder tonen we tekeningen en schilderijen van vooral Zevenbergse kunstenaars die de haven van Zevenbergen als onderwerp hebben gekozen. Denk daarbij aan Piet Meulblok, Joannes Brabers, Jan Lurinks, Huib Vrijhof, Cors Nelemans, etc. Aan die expositie is een wedstrijd verbonden voor kinderen én volwassenen. Op 17 & 18 september kunt u ook eens bij ons binnenlopen als u zich stort in het feestgedruis van de havendagen en de braderie. Overigens zijn we ook met een stand aanwezig op deze braderie, die om 10 uur begint. U kunt daar terecht voor boeken over Zevenbergen, informatie over de Heemkundekring, etc. Meer informatie: www.heemkundezevenbergen.nl


Vrouwen van Nu Zevenbergen

20:00 | Het Anker

Op woensdag 14 september komt Wiebren Kuipers vertellen over Indonesië: ‘Van de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie tot het moderne Indonesië van vandaag’. Plaats: Het Anker, Markt 4A, Zevenbergen. Aanvang 20.00u.


Vrijdag 16 september

Lezing: Een gors in de polders

19:30 | Theetuin Boerderij Wijtvliet

Boerderij Wijtvliet in Langeweg is dit jaar één van de locaties van de Kunst- en Monumentenroute Moerdijk. Vanwege de bijzondere ligging van deze boerderij op een Pleistocene zandrug, de ‘Hokkenberg’, houdt Joep Hoeks op vrijdag 16 september een lezing over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Deur open 19.00 uur - lezing 19.30 uur. Aanmelden: bea-dick@home.nl Lezing vindt plaat in Theetuin Boerderij Wijtvliet, Krauwelsgors 5, Langeweg.

 

Zaterdag 17 september

Rittenprogramma TWC Zevenbergen

8:00 | 

Op zaterdag 17 september rijden de randonneurs naar Esbeek (130 km), de toerrijders naar Middelharnis (100 km) en de recreanten naar Alphen (80 km). De randonneurs en de toerrijders vertrekken om 08.00 uur en de recreanten om 09.00 uur. Op zondag 18 september rijden de randonneurs naar Steenbergen (65 km), de toerrijders naar Nispen (60 km) en de recreanten naar Prinsenbeek (60 km). Alle groepen vertrekken om 09.00 uur. Wil je eens met ons meerijden om te kijken of het racefietsen in een van onze groepen iets voor je is ? Dan kan dat door je aan te melden via de website www.twczevenbergen.nl.

 

Bingo Oranje Garde Klundert

20:00 | De Niervaert

Zaterdag 17 september staat er weer een bingo avond van de Oranje Garde op het programma. Zorg dat u het niet mist in de zaal van De Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert. Aanvang 20.00 uur. Voor de volledige bingo kalender van 2022 kunt u kijken op www.oranjegarde.net

 

Zondag 18 september

Connected-dienst Klundert

12:00 | 

De eerstkomende Connected-dienst is zondag 18 september om 12.00 uur. Het thema van deze Connected-dienst is: ‘F.R.I.E.N.D.S'. Vooraf is het om 11.45 uur gezamenlijk koffiedrinken met elkaar. De dienst van Connected zal dus om beginnen om 12.00 uur in de grote kerkzaal. Na de dienst is er een gezamenlijke maaltijd, een zgn. ‘PotLuckMaaltijd' waarbij door iedereen diverse hapjes en broodjes worden meegebracht en met elkaar worden gedeeld. Wij hopen je te zien a.s. zondag 18 september bij Connected aan het Von Kropffplein 1 in Klundert!

 

Dinsdag 20 september

Repair Café Zevenbergen

9:00 | Trefpunt Meer Moerdijk

Op dinsdag 20 september van 9.00 tot 12.00 uur zijn de vrijwilligers van Repair Café Zevenbergen weer aanwezig bij Trefpunt meer Moerdijk. U kunt dan weer langskomen met u kapotte spullen. U kunt ons vinden in zaal 3. Voor koffiezetapparaten moet u vooraf een afspraak maken Tel 06-43148908.

 

Ouderenmiddag in het kader van de Week tegen Eenzaamheid

13:30 | H. Jacobus de Meerdere kerk

Hebt u ooit gehoord van ‘Onze Lieve Vrouw der Eenzaamheid, misschien hebt u daar in coronatijd regelmatig mee geworsteld. Dat is geen prettig gevoel. Gelukkig komt er de laatste jaren meer aandacht voor de eenzaamheid waaronder mensen kunnen lijden. Zoals de oproep die deze zomer regelmatig heeft geklonken, om extra aandacht te geven aan ouderen: omdat hun kinderen en kleinkinderen op vakantie waren en allerlei organisaties en verenigingen een vakantiestop hielden. Tegenwoordig wordt er zelfs jaarlijks een landelijke Week tegen Eenzaamheid georganiseerd die op allerlei manieren uitdaagt tot initiatieven om eenzaamheid onder mensen te bestrijden. Als Immanuelparochie is het belangrijk om ook iets mee te doen, zo dachten we in de Werkgroep Pastoraat van Cluster West. Daarom is er op 20 september van 13.30 tot en met 16.00u een gezellige middag voor de ouderen in ons midden. Geïnteresseerd? Meldt u dan aan vóór 16 september bij mevr. Adrie Kannekens: telefoon 0168-462 042 of via de mail akannekens@ziggo.nl. U kunt ook het aanmeldformulier ingevuld afgeven aan het secretariaat Molenstraat 26 te Fijnaart.