Afbeelding
Foto: Rob van der Pas

Water Weekend Willemstad: ook aan wal een feest

Door: Tom Rietveld Algemeen

Op zaterdag 24 september gaat het weer gebeuren. Willemstad in rep en roer tijdens het waterweekend. Tjeerd Oostra heeft het stokje overgenomen van Sander om samen met 10 vrijwilligers het waterspektakel weer nieuw leven in te blazen. 

Tjeerd: ”Na de vele beperkingen van de afgelopen jaren kunnen we van Willemstad weer een bruisend stadje maken. Het waterweekend past helemaal bij Willemstad. Een evenement, waar de bewoners naar uitkijken. Dit evenement wordt breed gedragen door de burgers, de winkeliers, de horeca en de plaatselijk verenigingen. Marius Verhoeven van de surfwinkel van Bellen heeft diverse SUPS beschikbaar om het peddelen te proberen voor kinderen en volwassenen. Ook de brandweer is dit jaar paraat om zich te promoten. 

Slag om Willemstad

Er hebben zich nu al 32 sloepen ingeschreven en de roeiers kijken uit naar dit geweldige evenement: de Slag om Willemstad. Nadat de sloepen met kranen te water worden gelaten is er een race van 12 kilometer met een aparte dames- en heren start. Voor de deelnemers is er een roeiersmaaltijd.  Uit de verzameling sloeproeien gezegden: ‘Als er één sloep over de finish is volgen er meer...  (Mechje van Gils)

Mudrun

De kinderen komen aan hun trekken in de Kids Obstacle Run, de Mudrun, een parcours met hindernissen, de kids gaan door schuim, modder en water. Zij moeten klimmen en klauteren. Het parcours gaat over de wallen via allerlei obstakels en een zeilglijbaan en ook dwars door de haven heen. Vorige jaren waren er wel 200 tot 300 deelnemers. Dit jaar is het parcours vernieuwd en nog spectaculairder, waarin ook de ouders mee kunnen doen. Tickets voor de Kids Obstacle Run zijn te koop via de website van het Water Weekend. 

Strandje

De v.v. Kogelvangers organiseren een Beach Voet Volleybal toernooi op een aangelegd strandje. Voor de kleine kinderen zijn er leuke attracties zoals een luchtkussen.

Feestavond

Na de prijsuitreiking voor de roeiers, luiden de Dj’s met hun muziek de feestavond in. Allemaal lokale Dj’s, die om beurten hun talent aan het publiek zullen tonen en  laten horen. Op de feestavond zullen diverse lokale bandjes optreden o.a. Band Bijtels en de band The Project. Lobo treedt op als solozanger. De Bands zullen dit evenement met hun tomeloze energie en een flinke dosis enthousiasme tot een schitterende feestavond maken.

Hollands Diep zwemtocht

Op zondagmiddag 25 september 13:30 uur is er de Hollands Diep zwemtocht. Een activiteit georganiseerd door Het Rooie Paerd. Het Rooie Paerd genoemd naar het historische lichtbaken in het Hollands Diep. Ooit alleen een reddingsbrigade, die later is uitgegroeid tot een sportvereniging om sportieve recreatie te bevorderen. Naast de reddingsbrigade is er een duikvereniging, een zwemvereniging en een mindervalide vereniging. Deelnemers zwemmen 3 of 4 kilometer door open water. De finish is bij de vuurtoren, aanmoedigen is daarom het gemakkelijkst tussen Vista en de vuurtoren.