Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Hoekenaren gaan op AED- en reanimatiecursus

Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Namens de Dorpstafel van Zevenbergschen Hoek worden alle Hoekenaren weer uitgenodigd voor de reanimatieopleiding inclusief AED.

Deze opleiding is voor bewoners die graag willen leren reanimeren en die willen leren hoe je een AED bedient. Ook is het voor cursisten die hun jaarlijkse herhaling willen behalen.

Als je kunt reanimeren, kun je werkelijk het verschil maken in het leven van de ander. Daarbij beschikt het dorp over een 8 tal AED apparaten die ter beschikking staan om tijdens de reanimatie te ondersteunen.

De kosten voor de opleiding zijn voor de Dorpstafel; als tegenprestatie wordt aan de deelnemers gevraagd zich in te schrijven bij www.hartslag.nu zodat, als de nood daar is, zij de code ontvangen die nodig is om het kastje te openen waarin het AED apparaat hangt.

De herhalingscursisten hebben in augustus een uitnodiging via de mail ontvangen. Bent u een Hoekenaar en heeft u deze niet ontvangen of heeft u zich nog niet opgegeven dan bij deze nogmaals de uitnodiging dit te doen.

De reanimatieopleiding inclusief AED (Automatische Externe Defibrillator) wordt gehouden op: maandag 26 september 2022 en dinsdag 27 september 2022 in De Zevensprong, Olavstraat 29, 4765 CP Zevenbergschen Hoek. Aanvang 19:30 uur. De training duurt ongeveer anderhalf uur.

De training vindt plaats in groepjes van ongeveer 10 personen per instructeur. Hiervoor is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt bij nmt.reanimatie@gmail.com

De training is, net als anders in de kundige handen van Ton van Vlimmeren en Bart Sprengers.[n]