Team 1 van Witac’89 goed van start

WILLEMSTAD - De teams van tafeltennisvereniging Witac’89 speelden thuis de eerste competitiewedstrijden van het seizoen, team 1 beleefde een prima start, de gepromoveerde teams 2 en 3 hadden het moeilijker.


Team 1 speelde tegen een oude bekende uit St Annaland, het naar de 5e klasse gedegradeerde Smash’76 5. Team 1 behaalde een mooie en verdiende overwinning, 7-3. Iwan Silvius gaf de tegenstanders weinig kans, hij boekte drie fraaie overwinningen. Rinus Huybregts won tweemaal gemakkelijk, zijn andere partij trof hij een tegenstander die zij spel effectief wist te ontregelen. Tijmen van der Zwaag wist één partij knap te winnen. Het dubbel was een gemakkelijke prooi voor Rinus en Tijmen. 


Team 2

Net gepromoveerd naar de 5e klasse rekende team 2 op een moeilijke avond in de Blokhut. De jonge spelers van Vice Versa’51 3 uit Oudenbosch wilden graag snel en aanvallend spelen. Kees Heijstek wist wel raad met deze aanvalsdrift, met zijn soms onnavolgbare spel werden de tegenstanders ontregeld en verslagen, soms wel met enige moeite. Arthur Baalman kwam tot één overwinning, Martien Fransen kon helaas niet winnen. Het dubbelspel was een prooi voor het goed ingespeelde koppel, Kees en Arthur, uitslag 5-5. 


Team 3

Ook team 3 speelt een klasse hoger, nml. 6e. Dat dit een grote stap is bleek wel uit de score. Het team bestaande uit Bianca Vijfhoek, Klaas van Exel en Bram Tolenaars won slechts enkele games, Bianca en Klaas ieder één. Zij hadden verder geen schijn van kans tegen Het Markiezaat 9 uit Bergen op Zoom en verloren met 0-10.[n]