Afbeelding
Foto: Eigen foto Elles Mollema

Elles Mollema in provinciale finale Miss Beauty

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

WILLEMSTAD - De Willemstadse Elles Mollema studeert aan de Breda University Leisure en Eventmanagement. Daarnaast staat ze in februari in de finale van Miss Beauty Noord-Brabant. De eerstejaars studente heeft onlangs met medestudenten een project gedaan bij Villa Pardoes in de Efteling. “Dat heeft heel veel impact op ons gehad,” vertelt Elles. Eerder deed Elles al mee aan de Miss Teen Noord-Brabant verkiezingen (15-18 jaar). Deze keer gaat ze voor de Miss Beauty verkiezing (18-27jaar).

“Het is voor mij een meisjesdroom die uitkomt. Ik ben echt een meisje-meisje, altijd al bezig met verkleden, kleding, make-up en nageltjes lakken. Op mijn 3e jaar danste ik al tot mijn 14e bij dansschool Caroline in Heijningen. Daar heb ik echt het podium ontdekt. Ik moest altijd erg voor mezelf opkomen, want ik was nogal klein en timide. Door de miss verkiezingen ben ik erg gegroeid van binnen en ben ik in het beauty wereldje blijven hangen. Door elke miss ronde krijg je veel zelfvertrouwen en eigen waarde d.m.v. allerlei coaching en trainingen, buiten de modeshows, styling en kleding en make-up adviezen.”

“Ik blijf nu in conditie door kickboksen en fitness in Fijnaart. Sporten is voor mij echt een ontspanningsmoment. Nu ik 18 ben kan ik lekker met de scooter of auto van mijn ouders, ik heb ook een bijbaantje bij de AH in Dinteloord,” vertelt Elles.

“Elk weekend hebben de aanstaande Missen oefendagen, zowel in de weekenden live, maar ook online tot de finale. “We oefenen bijvoorbeeld fotoshoots en doen veel aan teambuilding. Er heerst vaak een taboe rondom Miss-verkiezingen. Mensen denken vaak dat de miss-wereld haat en nijd en jaloezie onder elkaar is. Maar dat is het juist niet, ik ontmoet heel veel leuke meiden en heb echt al erg veel vriendinnen gemaakt.”

“Afgelopen zaterdag hadden we castingdag met bootcamps enz. Op die dag worden de finalisten weer verder klaargestoomd voor de grote finale dag. Ook moeten we geld ophalen voor een goed doel: LINDA.Foundation, voor gezinnen in financiële nood. Ons Noord-Brabantse miss-team heeft nu al 6000,00 euro. Daarnaast heb je ook een zakelijk stuk. Je moet ook veel doen aan publiciteit op de sociale media foto’s posten en kranten benaderen voor publicatie. Er wordt best wat van je gevraagd op alle vlakken. Het is dus niet alleen de buitenkant, maar juist de Beauty en the Brains! Gelukkig supporten mijn ouders en mijn vriendje mij ook heel erg om door te zetten.Volgende week komt mijn Stemfoto online, waarop mensen kunnen stemmen.”

“Mijn grote voorbeeld is Lotte van der Zee, zij deed mee als miss Beauty voor de provincie Overijssel en is ze achtereenvolgens miss Teen of the Netherlands en miss Earth International geworden. Helaas is zij, toen ze 20 jaar was, overleden aan een hartstilstand. Door haar is mijn passie ontstaan voor deze Miss Beauty Wereld. Ik ben er echt wel elke dag mee bezig. Ik ben trots en goed zoals ik ben. Als finalist van Miss Beauty of Noord-Brabant zet ik mij in voor de aarde, het milieu en duurzaamheid. Op 11 februari is zal dus de nieuwe Miss Beauty of Noord-Brabant 2023 gekozen worden in Bergen op Zoom. Deze winnares mag door naar Miss Beauty of the Netherlands en daar ga ik dus voor,” vertelt Elles met een stralende glimlach.