Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Broer en zus openen samen hun kapsalon in Klundert

KLUNDERT - Dilvin en haar broer Daniel Kaedy openden vorige week hun nieuwe kapperszaak in het centrum van Klundert. “We voelen ons hier thuis in Klundert en hopen dat onze klanten zich ook hier thuis gaan voelen in onze kapsalon”, zeggen de eigenaren Dilvin en Daniel. Met alle familie en vrienden is hard gewerkt om de kapsalon op tijd klaar te krijgen voor de opening.


DOOR ANGELIQUE VAN DE REIJT


“Toen de familiezaak Kapsalon Dekkers onlangs zijn deuren sloot, ontstond het idee om in het centrum een kapsalon te beginnen. Wij denken dat in dit mooie centrum met water en allerlei leuke (kleding) winkels en supermarkt, plaats is voor nog een kapsalon, naast al onze mede collega-(thuis) kappers in Klundert,” zegt Dilvin.


Dilvin heeft haar kappersopleiding gevolgd in Roosendaal en ook de opleiding praktijkmanager, zo kunnen er ook stagiaires opgeleid worden in de zaak. 


Eerst woonde Dilvin in Roosendaal, waar ze ook twee kinderen kreeg. Ze werkte daar bij Kapsalon van der Horst als dames- en herenkapster, maar kan ook verven, visagie, bruidskapsels en het epileren van wenkbrauwen is mogelijk en in de toekomst nog meer.


Haar broer Daniel zat eerst op het Marklandcollege in Oudenbosch en deed daarna de kappersopleiding op het Curio in Breda. Hij is herenkapper en kan ook goed met de tondeuse werken. Hij wil zich nog verbeteren en gaat straks allerlei kapperscursussen volgen waaronder barbier en dames.


Daniel en Dilvin komen uit een gezin van 6 kinderen. Elf jaar geleden is het gezin uit Irak in Klundert komen wonen. Kapster Dilvin is de oudste zus uit het gezin. Ze hebben nog 2 zussen, waarvan 1 de administratie van de kapsalon doet en bij de bibliotheek werkt. Naast Daniel zijn er nog twee broers in het gezin. We zijn heel hecht en doen alles samen met elkaar.


"We hebben de afgelopen jaren ook hulp gekregen van heel veel mensen uit Klundert en daar zijn we heel dankbaar voor. We hebben een Nederlands paspoort, opleiding, sport, werk. Ook willen we heel graag hier in Klundert blijven wonen. We hebben dus hier onze vaste plek en willen daarom hier ook een eigen bedrijf vestigen, voor onze toekomst. We hebben hele ruime openingstijden elke ma t/m zaterdag van 09.00-18.00 en op vrijdagavond tot 20.00 uur. Maar we zijn heel flexibel, als iemand graag voor of na zijn werk geknipt wil worden, of bijvoorbeeld een bruidspaar of met de feestdagen dan doen we daar onze kapsalon natuurlijk graag voor open."


"We hopen dat de mensen uit Klundert en omgeving hun haren komen laten knippen bij ons, onze tarieven zijn goed, het is lekker dichtbij, je hoeft de auto niet te pakken en geen parkeerkosten te betalen," aldus Daniel en Dilvin Kaedy.[n]