DHV: matig presteren eindigt met vuurwerk

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Het bezoek in Sprang Capelle aan SSC’55 werd voor DHV een leuke belevenis. Nog nooit kwamen de teams in hun lange bestaan tegen elkaar uit. Voor een 4e klas heeft SSC’55 een flinke aanhang. De jonge fans ontstaken vlak voor het begin van de wedstrijd een batterij vuurwerk die niet zou hebben misstaan bij een Cup Final.

In de 1e helft kon DHV geen overwicht creëren en behoudens een paar speldenprikken wilden de combinaties niet erg vlotten. Toch werd het in de 22e min. 0-1 toen Freek Pals Rivelino Resort in de counter de bal in de hoek kon laten schuiven. SSC’55 schakelde nu een tandje bij en al snel had DHV geluk dat Milton Nollen bij toeval met het hoofd de bal van de DHV doellijn kon wegwerken. Op slag van rust kreeg Rivelino op identieke wijze in de counter een kans maar nu was doelman Davey van Ark de winnaar. Na rust wisselde beide trainers enkele spelers. Via de kwetsbare vleugels van DHV bombardeerde SSC'55 de verdediging van DHV vanaf de flanken met hoge indraaiende ballen binnen de 16 m. DHV verloor steeds meer in lengte en duelkracht de luchtduels en met 2 machtige kopballen in de 58e en 73e min. kwam SSC'55 op een 2-1 voorsprong. In de laatste 10 min. werd Yvan Nkundumugisha gewisseld voor Santiago Collazos Barrera, ging Freek weer links-achteren Jesper de Rond centraal spelen. Nu kreeg DHV weer grip op de wedstrijd en verzorgde het slot met vuurwerk. Eerst caramboleerde een harde uithaal van Rivelino via de onderkant van de lat het veld weer in waarna de sterk ingevallen Santiago uit een afgeslagen corner met succes snoeihard de bal in de netten joeg. (2-2) A.s. zaterdag speelt DHV thuis tegen Olympia'60 uit Dongen.[n]