Glazen potjes in hartvorm tijdens een gedenkavond van WereldLichtjesDag
Glazen potjes in hartvorm tijdens een gedenkavond van WereldLichtjesDag Foto: Website WereldLichtjesDag

WereldLichtjesDag Noordhoek

Sport en vereniging

NOORDHOEK - Ieder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen (jong of oud) te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan.

Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. www.wereldlichtjesdag.nl

Dit jaar organiseren wij in Noordhoek een gedenkdienst voor deze overleden kinderen. We steken niet alleen een kaarsje aan maar we willen er samen een mooie en gedenkwaardige avond van maken. Dit doen we met mooie, lieve woorden en toepasselijke muziek. Voor de kinderen die graag mee willen komen naar de gedenkdienst, wees welkom, er is er een tafel waar zij zelf een mooi lichtje kunnen maken voor hun overleden broertje of zusje.

Tijdens deze avond zullen wij ook de namen van de overleden kinderen noemen die wij opgegeven krijgen. Vindt u het bijzonder om uw kind(je) te laten noemen tijdens deze gedenkavond om hem of haar nog een keer extra in het licht te zetten? Stuur ons dan een email met de naam die wij mogen noemen. Bij aanmelding krijgt u een mooi aandenken aan de avond welke u zal worden aangeboden door Uitvaart Coppens. Aanmelden van de naam kan tot uiterlijk vrijdag 25 november.

Heeft u vragen over deze gedenkdienst of wilt u graag dat de naam van uw overleden kind genoemd zal worden, stuur dan een email naar sdnnoordhoek@gmail.com.

Wij hopen u te zien op zondag 11 december van 18.00 uur tot 20.00 uur in St. Jozefkerk, Bisschop Hopmansstraat 3 te Noordhoek.