Racketlon in Zevenbergen
Racketlon in Zevenbergen Foto: Onno Quik

Racketlontoernooi na 3 jaar weer in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Eindelijk was het zover! Op zaterdag 26 november is er een racketlontoernooi georganiseerd bij Sporthal Lindonk in Zevenbergen. Na bijna 3 jaar geen toernooi heeft Onno Quik weer het initiatief genomen om een racketlon toernooi te organiseren.


Ook op landelijk niveau was dit even geleden. De 37 deelnemers kwamen dan ook uit alle hoeken van Nederland naar Zevenbergen om een hele dag te racketsporten. Alle banen waren de hele dag bezet. Badminton, squash en tennis zijn al aanwezig in het sportcentrum, maar dankzij tafeltennisverenging Smash’70 uit Noordhoek was het ook mogelijk om te tafeltennissen.

Bij racketlon speel je zowel tafeltennis, badminton, squash als tennis tegen jouw tegenstander(s). Dit kan in een enkelspel maar ook in een dubbelspel en/of gemengd dubbelspel. Alle 4 de racketsporten speel je rallypoint tot 21 punten. Wie na de 4 sporten de meeste punten heeft wint die racketlonwedstrijd. Op ieder niveau zijn er tegenstanders. Zo waren er in de A-klasse 3 top 10 spelers, maar in de D-klasse ook deelnemers die voor het eerste meededen en (vaak) een racketsport op recreatief niveau beoefenen. Een topdag vol sportiviteit op ieder niveau onder de bezielende wedstrijdleiding van Arno Nijssen!


Volgend toernooi

Mocht je interesse hebben om ook eens mee te spelen. Op zaterdag 25 februari 2023 wordt er weer een toernooi georganiseerd in Zevenbergen. Je inschrijving is inclusief meerdere wedstrijden, een lunch, leenrackets en leuke prijzen in iedere categorie. 


Informatie

Kijk voor meer informatie op www.deracketsportclub.nl[n]