Vogelshow Eerste Wagenbergse Vogelvereniging

WAGENBERG - Het zit er weer op. De vogelshow voor dit jaar is weer goed verlopen. Altijd weer een hele klus om een vogelshow te organiseren. 

Al het materiaal is weer opgeborgen op de zolder bij 'Bij Bas' in Wagenberg. Wij zijn blij dat we alle rekken en zo weer bij hem kunnen opbergen. Dat scheelt een heel gesjouw. 

Wij zijn Bas erg dankbaar dat we daar ieder jaar weer een vogelshow mogen houden. 

Het betekent voor hem wel dat hij de zaal een gehele week beschikbaar stelt om de tentoonstelling op de bouwen, de vogels te keuren en voor het publiek open te stellen. 


Grote variatie

De variatie van vogels qua soorten en kleurennuances was erg groot. 

De belangstelling vanuit het publiek was wat minder dan bij de vogelshows van voor de corona tijd, maar daardoor niet minder gezellig. 

De vogelshow werd georganiseerd met onze zusterverenigingen uit Made en Moerdijk. 

De Vogelvereniging Made was jammer genoeg wat minder vertegenwoordigd. De inbreng van en de samenwerking met de Moerdijkse Vogelvrienden was erg goed. 

Bij de kleine loterij op zondagmiddag was het erg gezellig en er werden weer veel prijzen gewonnen.


Uitslag

De grote winnaar dit jaar was Werner Voermans. Hij bracht weer een prachtige stam (4 vogels van gelijke soort en kleur) van zijn mooie elegant parkieten en kreeg daarvoor 375 punten. 

Wim Voermans had het mooiste stel (2 vogels van het zelfde soort en kleur) met zijn Turquoisine parkiet man met 182 punten. Wim haalde ook goud en de derby (aangewezen vogel) met zijn turquoisine parkiet. 

Mark Geleijns had de mooiste individuele vogel met zijn zebravink oranjebrons ZB grijs. Mark heeft mooie zebravinken in allerlei kleuren. Mooi om te zien. Mark had ook grasparkieten ingezonden waarvoor hij goud en zilver heeft gehaald. 

De prijs voor de vijf beste vogels ging naar twee personen en wel Gerrit Schets en Werner Voermans. Zij behaalden beiden 462 punten. 

Het publiek deed ook weer mee. Zij vonden net als vorig jaar de Balispreeuwen van Bas Stolwijk de mooiste vogels.[n]