Henk Ras benoemd tot Erelid bij hockeyclub Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 3 december is Henk Ras beëdigd als Erelid van Hockeyclub Zevenbergen. Met zijn benoeming had een dag eerder de Algemene Ledenvergadering unaniem ingestemd.

Henk, die binnenkort 77 jaar oud wordt, is voor veel van onze leden en bezoekers een bekend gezicht. De laatste jaren is hij, samen met Annemarie Coenen, te vinden geweest achter de wedstrijdtafel op de zaterdag. Henk opende het clubhuis, zette de koffiemachine aan en startte de muziek. Het afgelopen half jaar al heel vroeg, omdat de zaterdagen door gebrek aan veld 2 extra vroeg begonnen.


Maar daarvoor is Henk in allerlei andere rollen actief geweest bij de club, en was hij een centraal figuur voor meerdere hockeygeneraties in Zevenbergen. Hij raakte bij de club betrokken toen zijn kinderen gingen hockeyen, en werd daarna al snel gevraagd om te gaan keepen bij Veteranen B.

Daarna is Henk 9 jaar lang Voorzitter geweest van HCZ en is vervolgens in allerlei vrijwilligersrollen actief geweest. Een echte clubheld, en niet meer dan logisch dat Henk Ras de Erelid titel toekomt.

Hij had zelf aangekondigd in de winterstop te willen stoppen met de wedstrijdtafel. De laatste speelronde was vandaag, en bij aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen was dus het uitgelezen moment om Henk in het zonnetje te zetten, in het bijzijn van diverse andere mensen met een groot HCZ-hart.


HCZ-speldje

Voor deze speciale gelegenheid heeft Vice-Voorzitter Laura Zwartelé een echt HCZ-speldje ontworpen. Vandaag hebben zij en secretaris Manon Uijtdehaag deze aan hem uitgereikt. De status van Erelid is de hoogste die bij Hockeyclub Zevenbergen aan bijzondere leden kan worden uitgereikt. Ereleden blijven voor altijd welkom op de club zonder daarvoor contributie te moeten betalen, bovendien hebben ereleden stemrecht in de Algemene Ledenvergadering.

Als vereniging gunnen we Henk zijn rust, maar hopen hem als Erelid nog jarenlang op de club te mogen zien rondlopen.[n]