Woensdag 7 december

‘De terugkomst van de haven in Zevenbergen’

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Dat is de titel van de nieuwe foto-expositie van de Moerdijkse fotograaf Marcel Otterspeer, die t/m 3 januari te zien is in de bibliotheek van Zevenbergen. Wil je meer weten over (het werk van) Marcel Otterspeer? Ga dan naar www.otterspeer.com.

 

Vioolklas geeft sfeervol Kerstconcert

19:00 | Moerdijkzaal

Het jaarlijkse sfeervolle kerstconcert van viooldocent Govar Hamid, komt dit jaar op woensdag 7 december naar Zevenbergen! Het wordt georganiseerd door de Stichting Symfonische Amateurklanken West-Brabant waar het Symfonisch RuimteOrkest en leerlingenorkest MaeStRO! onder vallen. Het concert vindt plaats op woensdag 7 december in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis Zevenbergen, Pastoor van Kessellaan 15, aanvang 19.00 uur. Toegang gratis.

 

Vrijdag 9 december

Oranjevaan met oliebollen op kerstmarkt

18:00 | Bloemenshop Marloes

Vrijdag 9 december houdt Bloemenshop Marloes een gezellige kerstmarkt. Muziekvereniging Oranjevaan is daarbij eveneens van de partij met haar versgebakken, overheerlijke oliebollen. De opbrengst is bestemd voor de grote producties waarmee Oranjevaan inmiddels ook een grote bekendheid heeft verworven. De markt is geopend van 18.00 tot 21.00 uur op de Voorstraat 23 in Fijnaart.


Jaarafsluiting van Vrouwen van Nu Zevenbergen

17:30 | Van Der Hooft

Op vrijdag 9 december vieren wij met een feestelijk kerstdiner de afsluiting van ons jubileumjaar. We doen dat in de zaal van dinercafé Van der Hooft aan de Markt. Traditioneel organiseren we een loterij en de opbrengst daarvan gaat naar de Voedselbank van Zevenbergen. We kunnen tevreden terugzien op het afgelopen jaar. Onze avonden werden druk bezocht en we zien uit naar het komende jaar. De toegang voor het kerstdiner is alleen voor leden.

 

Zaterdag 10 december

Regionale wedstijden turnen dames

8:30 | De Parel

Jeugd- en Sportvereniging de Kieviten organiseert zaterdag 10 en zondag 11 december de regionale wedstrijden turnen dames voor Zuid West Nederland in Zalencentrum de Parel in Fijnaart. Er zullen tussen de 350 en 400 turnsters komen strijden voor een podiumplaats. Zaterdag zijn er 4 wedstrijdrondes. De wedstrijden vinden plaats tussen 8.30 en 18.45u. Zondag zijn er 3 wedstrijdrondes en wordt er geturnd tussen 8.45 en 16.45u. Twee leden van de Kieviten nemen deel aan de wedstrijden en die kunt u komen aanmoedigen.

 

Kerstmarkt SV. Kindervreugd

10:00 | De Blokhut

Speeltuinvereniging Kindervreugd gaat op zaterdag 10 december van 10.00 tot 15.30 uur de jaarlijkse Kerstmarkt in en rond Gemeenschapshuis De Blokhut, Prins Bernhardplein 2 te Helwijk houden. Er worden de gehele dag heerlijke oliebollen gebakken, er is Glühwein, de kerstman zal aanwezig zijn en er zullen een tweetal optredens plaatsvinden m.m.v. de WillemStarSingers uit Willemstad die diverse kerstliederen ten gehore zullen brengen.


Kerstmarkt in Moerdijk

15:00 | 

Zaterdag 10 december is het kerstmarkt in het dorpshart van Moerdijk. Zo’n vijftig marktkramen strijken neer in het dorpshart. Ook komt er een ijsbaan, draaimolen en kunnen kinderen eens proberen te snowboarden. De markt is van 15:00 tot 20:00 en aansluitend is er tijd voor een drankje aan de bar met muziek van DJ Frank, tot ongeveer 22:00 uur.

 

Kerst-bingo Oranje Garde Klundert

20:00 | De Niervaert

Zaterdag 10 december organiseert de Oranje Garde de laatste bingo avond van dit jaar. Een speciale avond, want alles zal namelijk geheel in het teken staan van Kerstmis. De bingo wordt gehouden in de grote zaal van De Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert. Aanvang 20:00 uur.

 

Zondag 11 december

Kerstmarkt op Fort Sabina

11:00 | Fort Sabina

Op Fort Sabina in Heijningen is op zondag 11 december een kerstmarkt. Er zijn ruim twintig stallen bezet. Bezoekers kunnen genieten van de sfeer, een glaasje glühwein en de leuke spullen. De markt is van 11:00 tot 17:00 uur.

 

Kerstfair in Fijnaart

13:00 | De Graanbeurs

Op zondag 11 december houden in Fijnaart de Fendertse Hoeve, de Graanbeurs en Family gezamenlijk een kerstfair van 13:00 tot 20:00 uur. De route tussen de horeca zal gezellig aangekleed worden. Ondernemers uit Fijnaart staan met een kraam op de fair en er zal een verhalenverteller zijn.

 

Dinsdag 13 december

Repair Café Zevenbergen

9:00 | 't Trefpunt

Dinsdag 13 december is er weer een Repair Café zitting in het Trefpunt meer Moerdijk.Wij zitten in zaal 3 weer klaar om uw kapotte spulletjes te repareren. Tijdens de reparatie moet u wel aanwezig blijven. Koffiezetapparaten dienen vooraf aangemeld te worden via 06-43148908. Ook voor kleine reparaties aan textiel kunt u bij ons terecht. Het volgende Repair Café is op dinsdag 10 januari.

 

Woensdag 14 december

Kerststukjes maken

14:00 | De Zevensprong

Woensdag 14 december kunnen 50-plussers terecht in De Zevensprong om kerststukjes te maken. Onder de deskundige leiding van Claudia Mouwen kunt u er weer iets moois van maken. Voor groene takjes e.d. wordt gezorgd maar u kunt natuurlijk ook zelf dingen meebrengen die u in uw kerststukje wilt verwerken. Breng ook uw eigen gereedschap mee. De middag begint om 14.00 uur en u kunt zich tot 12 december opgeven d.m.v. het strookje in het DorpsNieuws.