Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

Nispenaar plaatst zich voor Olympische Winterspelen

Door: Daniël van Overveld Algemeen

NISPEN - De 21-jarige snowboarder Niek van der Velden uit Nispen heeft de tweede plaats bemachtigd op de wereldbekerwedstrijd slopestyle in Amerika en is daardoor verzekerd van een plek op de Winterspelen in Peking. 

De wedstrijd vond plaats op 8 januari op de berg Mammoth Mountain in Californië. De tweede plek was zijn allereerste podiumplaats. ‘’Ik heb nog nooit zoveel druk ervaren in mijn leven. Ik ben zo blij met mijn prestatie, om voor het eerst op het podium te staan en me officieel te plaatsen voor de Spelen. Ik ben dolgelukkig en wil iedereen die betrokken is geweest bedanken”, schreef Van der Velden op sociale media.  

Het is de tweede keer dat hij zich plaatst voor de Olympische Winterspelen. Al eerder deed hij mee met de Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea. Daar liep hij tijdens de warming-up een armbreuk op. Daardoor kon de snowboarder niet meedoen aan de wedstrijden. Niek was toen het jongste lid van de Nederlandse afvaardiging.  

De Olympische Winterspelen 2022 nemen plaats van vier februari tot twintig februari in Peking, China. Het land is druk bezig het coronavirus te bestrijden in steden zoals Xi’an, Yuzhou en de havenstad Tianjin. De regering wil voorkomen dat corona roet in het eten gooit.