Afbeelding
Foto: Archieffoto

CDA en VLP willen minstens één toegankelijke visplek per wijk en dorp

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente moet meer aandacht besteden aan de begaanbaarheid en toegankelijkheid van visplekken in de gemeente Roosendaal. Dat stellen Martijn Verbeek (VLP) en Sebastiaan Hamans (CDA) in een gezamenlijke motie. Zij willen dat de gemeente inventariseert welke mogelijkheden er zijn om de begaanbaarheid en de toegankelijkheid van de visplekken te verbeteren.

“Sommige visplekken in onze gemeente zijn slecht begaanbaar door uiteenlopende oorzaken, waaronder het maaibeleid en achterstallig onderhoud van wateroevers en walkanten en veel visplekken in onze gemeente zijn niet toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking, bijvoorbeeld doordat de route naar de visplek toe niet verhard is of is voorzien van obstakels zoals trappen of steile hellingen”, stellen de twee politici.

Dat terwijl de lokale hengelsportvereniging één van de grootste verenigingen is van de gemeente Roosendaal en het aantal beoefenaars van de hengelsport significant is gestegen vanwege de coronapandemie. Vissen is immers één van de weinige activiteiten die niet of nauwelijks geraakt wordt door de coronamaatregelen. “Wij zijn dan ook van mening dat de toegankelijkheid sterk verbeterd moet worden in samenwerking met de lokale hengelsportvereniging.”

De VLP en het CDA dienen op 10 februari dan ook een motie in, waarmee ze het college willen opdragen een goede inventarisatie te maken. “Als kader moet men aanhouden dat er in (de nabije buurt van) elke wijk en in elk dorp ten minste één volledig toegankelijke visplek zou moeten zijn.” Daarnaast verwachten zij van het college een raadsvoorstel waarin precies staat uitgelegd wat er moet gebeuren om dit te realiseren én wat daarvan de kosten zijn.