Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Gemeente gaat fietsen ruimen op het station: ‘Voorkom onnodige kosten’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Fietsen die op het station buiten de stalling geparkeerd staan, worden binnenkort geruimd. Dat meldt de gemeente Roosendaal. Fietsen die niet in een rek of stalling staan, krijgen binnenkort een kaartje aan het stuur gehangen.

“Alle fietsen die in de laatste week van januari nog steeds een kaartje hebben, worden door ons weggehaald”, meldt de gemeente. “Dit doen we omdat we willen voorkomen dat wild geparkeerde fietsen de weg versperren voor voetgangers, mindervaliden en hulpverleners.”

Ook houden zogenaamde weesfietsen en fietswrakken onnodig stallingsplekken bezet. “Met de opruimactie komt weer stallingsruimte vrij voor iedereen die voor werk of studie met het openbaar vervoer reist en blijft het Stationsplein zo opgeruimd mogelijk.”

Fietsen die geruimd zijn, kunnen op een later moment wel tegen betaling opgehaald worden bij de fietsenstalling op de oude Markt. “De fietsen worden in de laatste week van januari geruimd, daarna zijn ze 13 weken lang tegen betaling op te halen bij de fietsenstalling op de Markt. De ophaaldagen zijn dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur.  Als je jouw fiets in een rek zet, voorkom je onnodige kosten en blijven pleinen en stallingen goed bereikbaar.”