Afbeelding
Foto: Tierra Mallorca

VLP en Roosendaalse Lijst: ‘Jongeren hebben ook het recht om in het centrum te wonen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Is er een mogelijkheid om het bestemmingsplan in het centrum van Roosendaal zo aan te passen, dat er ook woningen van 40 vierkante meter gebouwd kunnen worden? Dat willen Evelien van der Star - Deijkers (VLP) en Marco Schillemans (Roosendaalse Lijst) weten van het college van burgemeester en wethouders.

De gemeenteraad heeft enige tijd geleden de Woonagenda vastgesteld en daarbij is een motie aangenomen die oproept om woningen én woninglocaties te zoeken voor jongeren. De groep woningzoekende jongeren in Roosendaal neemt immers alleen maar toe. Maar, de VLP en de Roosendaalse Lijst hebben mogelijk een oplossing gevonden. In het bestemmingsplan van de binnenstad staat opgenomen dat woningen minstens 60 vierkante meter groot moeten zijn, terwijl jongeren vaak al voldoende hebben aan 40 vierkante meter. Woningen van deze grootte zijn dan ook eerder te betalen.

“Wij zijn van mening dat jongeren ook recht hebben om te wonen in het centrum”, stellen de twee fracties. Met een eigenstandige motie willen ze het college dan ook opdragen om te bekijken of het bestemmingsplan aangepast kan worden. “We verzoeken het college om te onderzoeken welke negatieve effecten een dergelijke wijziging kan hebben en op welke wijze daarmee omgegaan kan worden.” Als de motie wordt aangenomen, willen de fracties uiterlijk in het tweede kwartaal van 2022 de uitkomsten zien van dat onderzoek.