Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Lichtpuntje voor de horeca: “Roosendalers leven met ons mee en willen weer wat te doen hebben”

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL - Nicolette Hoogstrate is eigenaar van Tom’s Diner, één van de twintig horecazaken die meedoen aan het initiatief “Een lichtje voor de horeca”. Nicolette: “We doen graag mee, want de titel zegt het al eigenlijk.”

“Mensen willen graag de horeca een steuntje in de rug geven en eindelijk ook weer eens de horecagelegenheden zien. En natuurlijk is het ook een manier om jezelf op de kaart te zetten.” Al negen jaar is Nicolette eigenaar van Tom’s Diner, de laatste twee jaren waren zwaar. Ze legt uit: “Eerst gingen we er vol goede moed in, maar op een gegeven moment is het de zoveelste klap die je krijgt. We zijn ervan murw geslagen, dat merk je ook bij collega’s. Je kijkt naar mogelijkheden, we konden wel blijven bezorgen. Gisteren hebben we meegedaan met de protestactie, we waren tot 20.00u open. Het was fijn de zaak weer draaiende te zien, net als vandaag. Ik ben blij met onze burgemeester, hoe hij met de protestactie omging.”

Ze hebben zich altijd aan de maatregelen gehouden, ook al vonden een aantal klanten dat niet fijn. Het voelt dan ook wrang en dubbel dat de horeca en de cultuursector nu weer als laatste opengaan, want hun zaak is veilig in te richten. Nicolette verwacht dat de horeca over twee weken weer opengaat. Ook over de lichtjesactie is ze positief. “Er is massaal op ingeschreven, we verwachten een stroom aan mensen. Roosendalers leven met ons mee en willen weer wat te doen hebben.”