Afbeelding

Voorbereidingen RSD FITWEEK in volle gang

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - In de gemeente Roosendaal wordt momenteel flink ingezet op gezondheid. Met de buurtsportcoaches, de CIOS en Fontys studenten, het RSD FIT netwerk en de JOGG Regisseurs wordt er hard gewerkt om de inwoners van de gemeente Roosendaal nog gezonder en vitaler te maken en te behouden. Het eerste grote evenement dat op de planning staat is de RSD FITWEEK van 28 maart tot en met 3 april. 

Momenteel heeft bijna de helft van de volwassen Nederlandse bevolking overgewicht. Daarbij kampt 1 op de 6 kinderen met overgewicht of zelfs obesitas. In de huidige maatschappij wordt het belang van een gezond en vitaal leven steeds meer onderstreept en zijn meer mensen zich hier bewust van. Toch blijft het een grote uitdaging om gedrag te veranderen.  


RSD FITWEEK

Om te werken aan deze bewustwording wordt door de JOGG Regisseurs en RSD FIT partners samen de RSD FITWEEK georganiseerd. Deze week staat gepland van 28 maart t/m 3 april 2022 en staat geheel in het teken van gezondheid. Ruim 40 partners organiseren allerlei activiteiten binnen de eigen organisatie, maar gaan ook samen aan de slag om gedurende deze week activiteiten en campagnes op te starten waar de Roosendaalse inwoners bij aan kunnen sluiten. Er ligt al een prachtig programma met o.a. een sport cultuur kermis, een wandelchallenge, webinars, een kick-off en gezonde beweegbingo. Heb jij binnen jouw organisatie mooie, gezonde initiatieven die perfect passen in deze week? Of wil je aanhaken bij bestaande ideeën? Meld je dan aan via Meike van Wezel (l.andrieu@ssnb.nl). 


Aan de slag voor gezonder Roosendaal

Gezonde keuzes maken is nu belangrijker dan ooit en dat is de reden dat veel organisaties, bedrijven, scholen en verenigingen zich inzetten op het gebied van zowel mentale als fysieke gezondheid. De nadruk ligt hierbij op het verbinden van (kwetsbare) doelgroepen en laagdrempelig aanbod met een structureel karakter. Samen maken we de leefomgeving gezonder en verleiden we jong en oud tot het maken van betere keuzes. Naast de RSD FITWEEK wordt door JOGG ook ingezet op o.a. een gezonder aanbod in de (sport)kantines, rookvrije sportparken, waterdrink campagnes en een gezondere schoolomgeving.[n]