‘Iedereen heeft een roodroze hart’ nu te zien op 6 maart

ROOSENDAAL - De familievoorstelling ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ stond gepland op 5 december 2021, maar de strenge coronaregels met lockdown gooide roet in het eten. De voorstelling is verplaatst naar zondag 6 maart 2022 in De Kring Roosendaal om 14.00 uur.


De rode draad in het verhaal is het roodroze hart, een fysiologisch feit dat bevestigd wordt door de arts Kodwo Sarfo Agyeman uit Ghana die in Nederland geneeskunde studeerde. Deze arts wordt genoemd in het verhaal en de familievoorstelling, bestaat echt en herstelt momenteel zelf van een corona besmetting.
Onlangs werd bekend dat alle artsen in het ziekenhuis Essikado Government Hospital in Takoradi Ghana besmet waren met COVID-19, waaronder dokter Kodwo Sarfo Agyeman die in Nijmegen geneeskunde heeft gestudeerd. “De OK is gesloten vanwege covid”, laat deze arts weten. “De hele staf is geïnfecteerd.”


Roodroze hart
Kodwo wordt genoemd in het kinderboek ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ en heeft het fictieve karakter Maarten geïnformeerd over het roodroze hart dat iedere mens draagt, ongeacht afkomst, kleur, geaardheid of cultuur en kan zelfs getransplanteerd worden om levens te redden. In de theatervoorstelling wordt het verhaal breed en kleurrijk vertaald met muzikale aankleding om gelijkheid onder kinderen en volwassenen te benadrukken.


SDG jurk
De familievoorstelling moest noodgedwongen verplaatst worden. Regisseur Jos Schievelt pakt de draad in januari 2022 weer op met zijn team om het stuk te laten slagen in het Roosendaalse theater De Kring op zondagmiddag 6 maart 2022 om 14.00 uur.
SDG Nederland, onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, stuurt speciaal voor deze voorstelling een grote SDG jurk, gebaseerd op de Global Goals uit de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. SDG staat voor Sustainable Development Goals en betekent duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze grote jurk komt te staan in de foyer van De Kring.[n]