Afbeelding
Foto: Christian Traets

Fatimaschool haalt metersgrote raket naar Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De leerlingen van de groepen 7 van de Fatimaschool in Roosendaal kregen vrijdagochtend de kans om een virtuele ruimtereis te maken. De SpaceBuzz, een vijftien meter lang raketvoertuig, bracht een bezoek aan de school.

De SpaceBuzz is voorzien van de nieuwste virtual reality en augmented reality technologieën. Aan boord reizen de kinderen onder leiding van commandant André Kuipers naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut. Dit educatieve programma is samengesteld door astronaut André Kuipers en de Universiteit van Tilburg. Doel is om leerlingen ambassadeurs te maken van de planeet Aarde.

In voorbereiding op de komst van de SpaceBuzz hebben de leerlingen uit groep 7 dan ook al een serie van missies uitgevoerd. Zo hebben de leerlingen in de afgelopen weken al meer ontdekt over de ruimte, de aarde, de natuur en de techniek. “Deze ervaring maakt de schoonheid en daarnaast ook de kwetsbaarheid van de aarde duidelijk. Het was een ruimtereis om nooit meer te vergeten”, vertelt leraar Jasper Struijs.


Christian Traets