EXPOSITIE

Zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. Een onderdeel van de tentoonstelling zijn twee fotoseries: Mannen met potentie en De laatste dans. De fotoseries geven u een inkijkje in de verschillende fases die Marieke in dit proces heeft doorlopen. U ziet in de fotoseries dat de ene generatie naar een partner zocht in de dansschool, en de andere generatie doet dat op een andere manier, bijvoorbeeld via het internet of Tinder. Elk werk gaat op zijn eigen manier over de verbinding met een ander én over de verbinding met uzelf. Want liefde vinden, hoe doet u dat? Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 15 maart 2022 te zien.


 

Zaterdag 5 februari

Inzameling bij St. Josephkerk

10:00 | St. Josephkerk

We gaan weer spullen inzamelen bij de St. Josephkerk, St. Josephstraat 4 te Roosendaal. Op zaterdag 5 februari kunt u daar van 10.00 tot 12.00 uur gedragen maar nog goed draagbare kleding, schoeisel en kledingaccessoires afleveren voor Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood, graag in gesloten zakken. Ook kunt u dan bruikbare, hele spullen voor de volgende snuffelmarkt, en boeken, platen en cd’s voor de boekenmarkt afgeven. Ook oude mobieltjes, oude draagbare telefoons en oude brillen zijn van harte welkom, evenals lege inktpatronen! Geen knuffels! Vanwege onze beperkte opslagmogelijkheid kunnen wij geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen meer aannemen!


Dinsdag 8 februari

Oogcafé Roosendaal

19:00 | Huis van de Westrand

Dinsdag 8 februari is er een Oogcafé Roosendaal op onze vertrouwde locatie in het “Huis van de Westrand”, Sint Lucasplein 3 te Roosendaal. Bij binnenkomst wordt uw QR-code gecheckt. Je bent van harte welkom, indien wenselijk met begeleiding. Deze avond willen we onder andere vervoersmogelijkheden/ vervoersvoorzieningen bespreken. Andere gespreksonderwerpen zijn zeker altijd welkom, wel dit graag van tevoren aanmelden via onderstaande contactgegevens, dit in verband met mogelijke voorbereidingen. Elke bijeenkomst starten we met een beknopt voorstelrondje. Dit praat toch wat meer ontspannen met elkaar en schept een basis van vertrouwen. Naar elkaar luisteren en van elkaar leren is tenslotte het fundament van ons contact. Geïnteresseerd: meld je aan via: oogcafe.roosendaal@gmail.com of bel met Wim Dekkers: 0651228982; www.oogvereniging.nloogcafeHet Oogcafé is open iedere 2e dinsdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur in het Huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 in Roosendaal, inloop vanaf 18.45 uur.