In 2021 werden al drie bruggenbouwers in het zonnetje gezet
In 2021 werden al drie bruggenbouwers in het zonnetje gezet Foto: Marloes Otte

Wie wordt de Bruggenbouwer van 2022? Je kan nu iemand nomineren!

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Mensen die vanuit de schaduw iets ogenschijnlijk kleins doen wat voor henzelf en individuele inwoners veel betekenis heeft. Ze helpen mensen verder, bouwen een brug en zijn van betekenis voor andere Roosendalers. Ze hebben iets voor de ander over. Dat zijn de échte bruggenbouwers die eigenlijk, tot nu toe, te weinig in het zonnetje worden gezet.

Maar, daar komt verandering in. De gemeente Roosendaal is, samen met Bibliotheek West Brabant en Stichting Social Klus, een nieuw initiatief gestart: De Bruggenbouwer.  In november vorig jaar heeft burgemeester Han van Midden aan drie vrijwilligers de Bruggenbouwersprijs 2021 kunnen overhandigen, tijdens een gezellige lunch in Mariadal. Vanwege hun tomeloze inzet en werk als verbinder was dit zeer verdiend. Deze Bruggenbouwers waren Ingrid de Graaf (DE-Toltuin), Hans van den Hout (SAHR) en Ton Roelofs (o.a. dichter).

Maar, om hier een echte traditie van te maken, is de organisatie op zoek naar nieuwe Bruggenbouwers.  Ken jij zo iemand? Iemand die het verdiend om in het zonnetje te worden gezet voor het mooie werk dat hij/zij/die verricht. Nomineer die persoon dan voor 1 juni 2022 via dit formulier. Op de verjaardag van Roosendaal, 5 november, worden de winnaars bekendgemaakt en worden de Bruggenbouwers officieel geëerd.