Afbeelding

Stadsdichter mag één jaar langer blijven: ‘Er waren weinig openbare gelegenheden’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Stadsdichter Babette van der Rijt - de Wijs mag één jaar langer stadsdichter blijven van de gemeente Roosendaal. In eerste instantie werd Babette aangesteld voor de periode van januari 2020 tot en met januari 2023, maar daar wordt nu een jaartje aangeplakt.

In principe wordt een stadsdichter voor drie jaar aangesteld. Twee jaar om zelf actief te zijn en één jaar om de nieuwe stadsdichter in te werken. Maar, in 2020 en 2021 zijn er weinig openbare gelegenheden geweest waar de stadsdichter gedichten heeft kunnen voorlezen. “Zij heeft wel meegewerkt aan sociaal maatschappelijke projecten als ‘Ik vergeet je niet’ en het corona gedenkmonument bij crematorium Zegestede”, stelt de gemeente. 

Maar, de landelijke bijeenkomsten met andere stadsdichters uit het land zijn verplaatst naar 2022. “Dat is de reden dat het college van burgemeester en wethouders heeft besloten haar zittingstermijn met een jaar te verlengen en pas eind 2022 op zoek te gaan naar een nieuwe stadsdichter voor Roosendaal.” De nieuwe stadsdichter wordt dan in januari 2023 geïnstalleerd. De ‘oude’ stadsdichter werkt de nieuwe in.