Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

"Een aantal jaar geleden was Roosendaal in diepe rouw, toen de V&D besloot om het prachtige warenhuis te verlaten. Roosendalers waren hier graag, maar opeens hadden we een groot leegstand pand in de binnenstad", begon wethouder Cees Lok afgelopen week zijn verhaal.


"Gelukkig kwamen we al snel in contact met Syntrus Achmea, de eigenaar van het pand. We zijn samen na gaan denken: Wat kan je met zo'n pand? En al snel kwamen we tot de conclusie dat wonen in de binnenstad 'hip' is. Het is fijn wonen in onze binnenstad, want je hebt alles bij de hand. Je kan er winkelen en heerlijk eten op loofafstand."

Al snel werd besloten dat er woningen moesten komen op de plek van het voormalige V&D-pand, maar daarna bleef het een lange tijd stil. "Vorig jaar hebben we de visie voor dit gebied vastgesteld. We hebben gesprekken gevoerd met bewoners, ondernemers en de raad en iedereen ziet dit idee zitten." Het idee werd omgezet naar een daadwerkelijk plan en afgelopen week werd de anterieure overeenkomst getekend door de gemeente, PME-pensioenfonds en Syntrus Achmea Real Estate. Deze overeenkomst legt verschillende afspraken vast tussen de drie partijen. “Ik ben ongelooflijk blij dat we er met z’n allen uit zijn gekomen. Dit is een belangrijk document, want het vormt de officiële start van de uitvoering van dit plan”, stelde wethouder Cees Lok. “Wij kunnen nu niet meer terug, maar jullie ook niet meer”, lachte hij.