Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Het V&D-pand gaat in deze plannen ruimte maken voor maar liefst 171 kwalitatieve betaalbare woningen. “We hebben eerst bekeken of het mogelijk was om die appartementen in dit pand te vestigen, maar dat is niet haalbaar", stelt Walther van Leeuwe.


De behoefte naar woningen is immers groter dan het aantal appartementen dat gerealiseerd kon worden in het huidige pand. Daarom wordt alles gesloopt. “We gaan nu aan de slag met het aanpassen van het bestemmingsplan. Je mag hier al wonen, maar we moeten de maximale bouwhoogte nog aanpassen.” Zo wordt er vanaf de Dr. Braberstraat begonnen met een deel van vier woonlagen, op de hoek bij het busstation wordt het complex zeven woonlagen hoog en bij de ingang van het V&D-pand wordt het complex zelfs tien woonlagen hoog.

Uiteindelijk komen daar 171 huurwoningen in. De prijs zal boven de sociale huurgrens liggen, met een gemiddelde van 1000 euro per maand. Van die 171 woningen zijn er 43 woningen geschikt gemaakt als zorgwoning. "Dat is voor senioren die hier kunnen wonen en tegelijkertijd zorg kunnen inkopen via een thuiszorgorganisatie.” Voor hen is er straks ook een gemeenschappelijke ruimte. In de plint aan de kant van de Roselaar is er nog ruimte voor een paar winkels. "We gaan van 14.000 vierkante meter winkelruimte naar maximaal 1000 vierkante meter voor commerciële diensten. Daar hoort dus ook de gemeenschappelijke ruimte voor senioren bij.”