Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Eric Uijen van PME Pensioenfonds is blij met deze ontwikkeling. Er wordt flink wat geld geïnvesteerd, namelijk ruim 60 miljoen euro. "Het is niet ons geld, maar geld van de deelnemers van het pensioenfonds."


Om er zeker van te zijn dat het geld op de juiste manier geïnvesteerd wordt, wordt er regelmatig een enquête gehouden onder die deelnemers. ""Zij willen een goed pensioen hebben, maar uit die enquête blijkt ook dat zij dij de energie- en klimaattransitie enorm belangrijk vinden."

Daarom is er binnen dit project gekozen voor een unieke manier van bouwen. "Bij het gebruik van steen of beton wordt veel meer CO2 uitgestoten. Dat willen we voorkomen. We willen er niet alleen van binnen een duurzaam pand van maken, maar ook de bouw ervan moet al op duurzame manier gebeuren. Daarom kiezen we voor houtbouw. Dat betekent dat we bijna alle wanden, vloeren en kolommen gaan maken van hout in plaats van beton. Dat duurzame karakter past bij ons. Op deze manier willen wij een steentje bijdragen aan de klimaattransitie.”

Nu de overeenkomst is getekend, worden de volgende stappen ondernomen. Eerst gaat men in gesprek met de omwonenden en ondernemers in de buurt voor het aanpassen van het bestemmingsplan. Als het bestemmingsplan is aangepast, kan er naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 begonnen worden met de sloop om vervolgens na een half jaar te beginnen met de bouw.