Afbeelding

Oevreprijs voor fotograaf Aad Meijer: ‘Ik werd enorm overweldigd’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse fotograaf Aad Meijer heeft woensdag te horen grekegn dat de Wim Schützprijs aan hem wordt toegekend. De officiële uitreiking zal plaatsvinden op 19 maart, samen met de uitreiking van de Cultuurprijs en Jongeren Cultuurprijs. Aad reageerde emotioneel.

De jury koos unaniem voor Aad Meijer als winnaar van de Wim Schützprijs (oevreprijs). “Met die prijs wordt één persoon of organisatie bekroond die zich met een aanhoudende reeks excellente prestaties buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur in Roosendaal”, laat de organisatie achter de Cultuurprijzen weten.

Het mooie en bijzondere van Aad als fotograaf is dat hij altijd en bijna alleen maar Roosendaal heeft gefotografeerd. De mensen die er wonen, de gebouwen, de natuur, de gebeurtenissen die er plaatsvonden. Hij is echt als fotograaf de hofleverancier van de stad”, stelt de jury in het rapport over Aad. 

Aad Meijer reageerde emotioneel: “Tot m’n stomme verbazing werd ik aangenaam overdonderd door een delegatie die voorafgegaan werd door ene Gaston en een cameraman en een fikse bos bloemen. De reden werd snel duidelijk: in het kader van de Cultuurprijs heeft het de Jury Cultuurprijs behaagd mij te eren met de Oeuvreprijs. Ik werd enorm overweldigd en m’n emoties maakten het lastig om het allemaal te laten landen, maar het is allemaal echt gebeurd, besef ik beduusd. Voor nu diep ademhalen en door...”

De uitreiking

De Cultuurprijs Roosendaal wordt uitgereikt op zaterdag 19 maart 2022 om 20.00 uur in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 te Roosendaal. Behalve de Wim Schützprijs wordt er ook de Cultuurprijs en de Jongeren Cultuurprijs uitgereikt. Tot en met maandag 14 maart kan er voor de laatste twee prijzen nog gestemd worden via http://cultuurprijsroosendaal.nl/