Verlichting op een wijzer.
Verlichting op een wijzer. Foto: Geert Engelen

Wijzers van de Sint Josephkerk gehaald: ‘Straks ook ‘s nachts te zien’

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De wijzers van de Sint Josephkerk zijn tijdelijk van de kerktoren gehaald. Daardoor kan je overdag niet meer zien hoe laat het is. Gelukkig komt daar snel weer verandering in. Op zaterdag 5 maart gaat na de viering van 19.00 uur de uurwerkverlichting van de Sint Josephkerk voor het eerst branden.

Achtennegentig jaar kon je de wijzers op de toren alleen bij daglicht zien. Een parochiaan stelde een groot bedrag beschikbaar om de wijzers te verlichten. De parochie vond er een tweede sponsor bij en kon zo opdracht geven om op de wijzers LED-verlichting aan te brengen. Een voortijdig maar mooi cadeau bij het 100-jarig bestaan van de kerk in 2024!

Zoals je in de kerk geestelijk en moreel bij de tijd blijft zo houdt een blik op de kerktoren je voortaan dag en nacht letterlijk bij de tijd. Om de uurwerkverlichting te zien moet het natuurlijk wel donker zijn. Daarom is de viering op zaterdag 5 maart, waarbij de verlichting in gebruik wordt genomen, niet op de normale tijd maar pas om 19.00 uur. U bent hierbij van harte welkom.

werk aan een wijzer