Ron Axt (raad van bestuur) reikt de prijzen aan Lucia uit: een cheque en een mooi bloemetje.
Ron Axt (raad van bestuur) reikt de prijzen aan Lucia uit: een cheque en een mooi bloemetje. Foto: Joris Hendrickx

De winnaar van het beste idee van Groenhuysen 2022 is…

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Het is belangrijk om in de ouderenzorg te blijven vernieuwen. Want met nieuwe ideeën maken we het leven van onze klanten beter en mooier, en het werk van onze medewerkers makkelijker. Ook dit jaar ging Groenhuysen weer op zoek naar het beste idee van Groenhuysen. Dit keer met de focus op het verlichten van de werkdruk bij onze (zorg)medewerkers. Hoe zorgen we voor een zinvol, vitaal en gelukkig werkleven? Hoe kunnen we het werkplezier verhogen? Na een nek-aan-nek race mag Lucia de Groen zich met haar ‘Wisselbuddy’ de winnaar van het beste idee van Groenhuysen 2022 noemen.

Na het inzenden van de ideeën vanuit de medewerkers en het bekendmaken van de genomineerden ging de stembus open en kon iedereen zijn stem uitbrengen op wat voor hen het beste idee was. Én dat gebeurde massaal. Maar liefst 315 stemmen kwamen er binnen. Uiteindelijk won de ‘Wisselbuddy’ met 44,8% van de stemmen. Het idee ‘Huiskamer begeleiding’ van Marieke van den Boer kreeg 29,2% van de stemmen. Het idee ‘EHBS pakket (eerste hulp bij skintears)’ van Anouschka Snoek 26% van de stemmen. Ron Axt (raad van bestuur) reikte de prijzen aan Lucia uit: een cheque en een mooi bloemetje.

De Wisselbuddy

Wisselligging geven is voor veel klanten een storende maar wel hoognodige factor. Het kan voor medewerkers arbeidsintensief zijn ondanks huidige beschikbare hulpmiddelen. De ‘Wisselbuddy’ is een bed dat automatisch ieder kwartier een haast onmerkbaar stukje van positie verandert. Hierdoor verandert ook steeds de houding van de klant gedurende men op bed ligt. Dit gebeurd onmerkbaar voor de klant en uiteindelijk is het minder arbeidsintensief voor medewerkers. Het doel van het idee is het risico op decubitus verlagen, de arbeidsintensiviteit bij medewerkers verlagen en het comfort (doorslapen) voor de klant verbeteren.

Vervolg beste idee

Het innovatieteam zal samen met Lucia gaan kijken naar de mogelijkheden voor de ‘Wisselbuddy’. De ideeen ‘Huiskamer begeleiding’ en ‘EHBS pakket (eerste hulp bij skintears)’ vielen helaas buiten de prijzen, maar dat wil niet zeggen dat we niet de mogelijkheid onderzoeken om deze ideeën toch uit te werken. Én volgend jaar gaan we opnieuw op zoek naar het beste, innovatieve idee van Groenhuysen.