Henk meeuwisse ontvangt van voorzitter John Schrauwen plaquette leutverschieting
Henk meeuwisse ontvangt van voorzitter John Schrauwen plaquette leutverschieting Foto: Cor van Nassau

Henk Meeuwisse wint Leutverschieting bij Alpenjagers

ROOSENDAAL - De kruisboogschutters van de Alpenjagers hebben hun eerste wedstrijd van 2022 verschoten. De jaarlijkse leutverschieting was weer een succes. 


Op de kaarten met gekleurde rozen waarachter verborgen punten zitten moesten de schutters proberen de verborgen roos met een maximale score van 150 punten te vinden. 


Grote winnaar

In totaal vonden 3 schutters deze verborgen roos en uiteindelijk werd Henk Meeuwisse de grote winnaar met een totaal van 5 rozen en 161 punten en een steunserie van 104 punten. Hij kreeg van voorzitter John Schrauwen een mooi gemaakte plaquette die Cor van Nassau speciaal voor de leutverschieting zelf had gemaakt. 


Overige uitslagen

Op de 2e plaats eindigde Johan van Dijk met ook 5 rozen en een totaal van 161 punten maar een mindere steunserie van 33 punten. 

Derde werd Bert van Eekelen met de factory boog die ook met 2 rozen de roos van 150 punten wist te raken en op 150 punten bleef staan. 

Helmer Siegers schoot 7 rozen en werd met een 145 punten vierde en werd gevolgd door Pieter Griffioen die de hoogste score van 8 rozen had maar slechts 135 punten over hield. 

Jan Hagenaars eindigde als 6e met 5 rozen en 129 punten, gevolgd door Leon de Zwart met ook 5 rozen en 106 punten.

De 9e plaats was voor John Schrauwen die met 3 rozen 99 punten scoorde maar met een steunserie van 73 punten zijn dochter Nina Schrauwen die met de factory boog met 1 roos ook 99 punten had maar geen steunserie had net voor bleef. Piet Beerendonk werd met 4 rozen en 85 punten 10e, Yilmaz Ozcelik die 3 rozen en 73 punten en een steunserie van 55 punten bleef Frans Joore met 2 rozen en ook 73 punten maar met een steunserie van 33 punten net voor. 

De voorlaatste plaats was voor Anton van der Ven die met 4 rozen slechts 71 punten had.

Laatste werd Sjef van der Ven die met zijn nieuwe boog 2 rozen schoot en 60 punten over hield. 

Alle schutters kregen na afloop weer een leutbon en konden weer gezellig napraten na een lange tijd van stil zitten door de corona perikelen.[n]