Kom eens langs bij het Oogcafé in Roosendaal

ROOSENDAAL - Je bent weer van harte welkom in ons Oogcafé, eventueel met begeleiding, op dinsdag 8 maart.


Wat is de functie van ons Oogcafé? Gaat zien steeds moeilijker? Kom eens langs bij het Oogcafé in Roosendaal. Een oogaandoening heeft ingrijpende gevolgen in het dagelijks leven. Dingen, die vanzelfsprekend waren, kosten nu veel moeite of lukken niet meer. Natuurlijk zijn er instanties zoals Visio of Bartimeus, die kunnen helpen hiermee te leren omgaan. Maar hoe prettig zou het zijn om ook eens te praten met mensen die hetzelfde meemaken? Elke meeting starten we met een beknopt voorstelrondje. Dit praat toch wat meer ontspannen met elkaar en schept een basis van vertrouwen. Naar elkaar luisteren en van elkaar leren is tenslotte het fundament van ons contact.

Het Oogcafé is open iedere 2e dinsdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur in het Huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 in Roosendaal, inloop vanaf 18.45 uur. Een oogcafé is een vrijblijvende ontmoetingsplaats waar mensen met een oogaandoening ervaringen kunnen uitwisselen. Het zijn informele bijeenkomsten met af en toe presentaties of verhalen van gastsprekers, onder het genot van een kop koffie, thee of een drankje (N.B. enkel met gepast geld te verkrijgen). Deze avond willen we onder andere ervaringen uitwisselen over het bijwonen van de recente theatervoorstelling Het Oog van de storm met behulp van audiodescriptie (= beeld vertalen naar geluid) en over bezoek aan de Beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Heb je zelf een specifiek gespreksonderwerp? Dit is altijd welkom, maar wel ons verzoek dit van tevoren aan te melden via onderstaande contactgegevens. dit in verband met mogelijke voorbereidingen onzerzijds. Het staat u vrij om eventueel familieleden of vrienden mee te brengen. Laat dit ons wel even weten, dit in verband met de te verwachte hoeveelheid aanmeldingen en zodoende teleurstellingen te voorkomen.

Geïnteresseerd? Kom dinsdagavond 8 maart vanaf 18.45 naar " Het Huis van de Westrand” Wel even aanmelden via: oogcafe.roosendaal@gmail.com of bel met Wim Dekkers: 06 51 22 89 82.

 Meer weten: Kijk voor meer informatie op www.oogvereniging.nloogcafe[n]