Oude Kruisweg met moderne profeten

ROOSENDAAL - De Kruisweg is van alle tijden, maar in Roosendaal worden heden en verleden op een wel heel bijzondere manier samengebracht. 


Sinds februari hangt in de O.L.Vrouwekerk, Kade 23, Roosendaal, de hervonden oude Kruisweg uit 1909 terug, die afkomstig is uit het atelier van Pierre Cuypers. 


Lege plek opvullen

Helaas ontbrak er één paneel, namelijk één van de acht Bijbelse profeten die het lijden van Christus hebben voorzegt. Spirit in Roosendaal en de Sint Norbertusparochie nodigden zes Roosendaalse kunstenaars uit om op het thema 'Piëta' die lege plek in te vullen met een moderne profeet in een kunstvorm naar keuze. 


Presentaties

Op alle zondagen in de Veertigdagentijd bent u om 17.00 uur van harte welkom bij Vespervieringen waarin telkens één van de kunstenaars zijn of haar kunstwerk zal presenteren. 

Op 6 maart is dat Tom Onrust, op 13 maart Ineke Stofmeel, op 20 maart Corrie Olthof, op 27 maart Marieta Rotariu, op 3 april Marion Vriens en op 10 april Lia Reijnders. 

Op zondag 3 april om 15.00 uur houdt Theoloog des Vaderlands en benedictijner monnik Thomas Quartier in de O.L. Vrouwekerk een inleiding over zijn landelijke project 'Profetenstemmen'. Hij trekt samen met kunstenaars het theater in om daar de relevantie van Bijbelse Profeten voor onze tijd te laten horen. 

Ook kunt u elke zaterdagmiddag vanaf 12 maart tot en met 16 april van 14.00-16.00 uur de O.L.Vrouwekerk met oude Kruisweg en moderne kunstwerken bezichtigen. 

U kunt ook dan uw stem uitbrengen op wat voor u het meest aansprekende kunstwerk is. Het kunstwerk met de meeste stemmen vult een jaar lang de lege plek in de oude Kruisweg op. 

Wanneer u op een ander moment in groepsverband een bezoek wilt brengen kunt u daarvoor een afspraak maken via: spiritinroosendaal@gmail.com.


Informatie

Voor meer informatie: www.spiritinroosendaal.nl[n]