Exposities

Tentoonstelling galerie VIA STRATA

12:30 | galerie VIA STRATA

Er zal werk te zien zijn van het van oorsprong Britse maar in Eindhoven wonende kunstenaars duo Chris & Jody Vingoe. Het werk is uniek en origineel qua esthetiek, (druk-) techniek en materiaal. Het is minimalistisch, verfijnd en experimenteel. T/m 26 maart zal hun werk te zien zijn. Geopend: woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur, en op afspraak.Galerie VIA STRATA, Stationsstraat 23, 4701 NB Roosendaal, 0641757921, galerieviastrata.com


 

Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. Een onderdeel van de tentoonstelling zijn twee fotoseries: Mannen met potentie en De laatste dans. Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.


 

Donderdag 3 maart

Parkinson Café: Advance Care Planning

14:00 | Dorpshuis De Schalm

Donderdag 3 maart is er weer een nieuw Parkinson Café West-Brabant. Dit keer behandelen we het onderwerp Advance Care Planning: in gesprek over achteruitgang en de dood. Om problemen in de laatste fase te voorkomen is het belangrijk om tijdig in gesprek te gaan over de zorg en behandelingen bij ernstige achteruitgang en sterven. Specialist ouderengeneeskunde vertelt in deze bijeenkomst hier meer over, zodat u beter om kunt gaan met dit moeilijke onderwerp.Het Parkinson Café West-Brabant vindt elke eerste donderdag van de maand plaats in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle. De Schalm is gevestigd in de Gertrudiskerk, de ingang bevindt zich in de Herelsestraat. U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 uur tot 16.00 uur. In de omgeving kunt u gratis parkeren.


Bewust-zijn door bewegen

10:00 | online

Tijdens deze workshop zul je op een fijne manier ontdekken hoe je spelenderwijs, makkelijker kan bewegen. Via kleine bewegingen zul je ervaren hoe bewegen zonder inspanning mogelijk is. Je lichaam voelen en op ontdekkingsreis gaan hoe bewegen moeiteloos kan zijn. Voor zowel jong als oud is deze methode geschikt. Het is gebaseerd op de methode Feldenkrais en te vergelijken met een hele ontspannen lichaamsvriendelijke manier van yoga. Esther Zandbergen: we zullen werken in lig en zit op de grond (op een kussentje of stoel als op de grond zitten lastig is). Je hebt een dekentje of matje en kussentje(s) nodig. Dit is: Online via Teams - Info: www.centrum-fameus.nl of fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of Karin 06-126749 02. Aanmelden via fameusroosendaal@ggzbreburg.nl

 

Vrijdag 4 maart

Themabijeenkomst: Empowerment

13:30 | Pius X

Weet jij wat je nodig hebt om in je kracht te komen? Hoe kun je iemand anders in zijn kracht laten komen? Wil jij hier iets over delen of wil je juist leren van anderen, meld je dan aan voor de themamiddag empowerment. Hier gaan we over dit onderwerp met elkaar in gesprek. Samen staan we sterk, samen worden we krachtig!Vrijdag 4 maart 13.30-15.30 uur, PiusX, Edisonstraat 55 Roosendaal.Deze en anderen themabijeenkomsten zijn onderdeel van de inloop FAMEUS Roosendaal.Aanmelden: fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of je kan bellen of appen naar Karin Rossou 06-12674902; www.centrum-fameus.nl

 

Zaterdag 5 maart

Inzameling bij de St. Josephkerk

10:00 | St. Josephkerk

We gaan weer spullen inzamelen bij de St. Josephkerk, St. Josephstraat 4 te Roosendaal. Op zaterdag 5 maart kunt u daar van 10.00 tot 12.00 uur gedragen maar nog goed draagbare kleding, schoeisel en kledingaccessoires afleveren voor Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood, graag in gesloten zakken. Ook kunt u dan bruikbare, hele spullen voor de volgende snuffelmarkt, en boeken, platen en cd's voor de boekenmarkt afgeven. Ook oude mobieltjes, oude draagbare telefoons en oude brillen zijn van harte welkom, evenals lege inktpatronen! Geen knuffels! Vanwege onze beperkte opslagmogelijkheid kunnen wij geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen meer aannemen!

 

Zondag 6 maart

Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondag 6 maart wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur. Zaal open 13.00 uur.

 

Dinsdag 8 maart

Taalcafé in Bibliotheek

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Met de voorgenomen coronaversoepelingen, het vervallen van de mondkapjes-plicht en het 1,5 meter afstand houden, mag Humanitas Taalmaatjes weer starten met het Taalcafé in de Bibliotheek. Dit vindt als vanouds plaats op het binnenplein van de Bibliotheek, Markt 54a in Roosendaal.Het Taalcafé is elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur.Het Taalcafé is bedoeld om mensen die het Nederlands nog niet zo goed spreken in de gelegenheid te stellen in contact te komen met Nederlanders die het leuk vinden met de eerste groep in gesprek te gaan. Het is dus geen taalcursus, maar een ongedwongen samenzijn. Er worden (taal-)spelletjes gedaan en gepraat over allerlei onderwerpen. Er is geen vaststaand programma. Koffie of thee is gratis.Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig. De coördinatoren zijn vanaf 12.00 uur aanwezig in de Bibliotheek.


 

Woensdag 9 maart

Keuzes maken - hoe doe je dat?

9:30 | Humanitas

De workshop ‘omgaan met geld’ - keuzes maken - hoe doe je dat? En hoe doen anderen dat eigenlijk? is er voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal. Dagelijks maken we keuzes. Wat eten we? Wat is er in de aanbieding? Waar heb ik vandaag zin in? Soms is het lastig om een keus te maken. Soms is er een budget waar je rekening mee moet houden. Ben je benieuwd hoe anderen keuzes maken? Wil je weten hoe jij hier zelf invloed op hebt? Geef je op voor deze workshop! De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten waarbij we in gesprek gaan over het omgaan met geld en de keuzes die daarbij komen kijken. Aan de hand van stellingen, een chocolade test en een oefening mag je ervaringen delen en luisteren naar de ervaringen van anderen. Het levert je altijd iets op!Woensdag 9 én 23 maart, 9.30-11.30 uur, Humanitas, Badhuisstraat 18 in Roosendaal, begane grond.Deze nieuwe workshop wordt gegeven door Inwoners Ondersteuning Roosendaal en Humanitas. We bundelen onze krachten voor de inwoners van de gemeente Roosendaal. Dus voor jou! Doe je mee? Stuur een mail naar roosendaal@thuisadministratieloket.nl. We zien je aanmelding graag tegemoet. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roosendaal.