De winnaars Wieken Carnavals-bokaal.
De winnaars Wieken Carnavals-bokaal. Foto: Leo van de Luijtgaarden

Geslaagd Wieken Carnavals-bokaal toernooi

ROOSENDAAL - De Wieken Carnavals-bokaal 2022 is een geslaagd toernooi. Tot ons genoegen kond Biljartvereniging ‘De Wieken’ eindelijk, na 2 jaar, voor de 3e keer ons Carnavalstoernooi 3-banden voor veteranen organiseren.


Al snel na het verzenden van de uitnodigingen c.q. aankondiging van het toernooi, was de inschrijving van 32 deelnemers compleet. Rekening houdend met nog geldende beperkende maatregelen, hebben we gekozen voor een pool-indeling van 8 x 4 spelers. Zo konden we steeds 8 spelers per dag hun 2 partijen laten spelen en werd het niet onnodig druk.
De 2 besten van elke pool gingen door naar de volgende ronde, waarbij opnieuw 4 spelers per biljart konden spelen.
Er werd enthousiast en geconcentreerd gespeeld, onder het toeziend oog van publieke belangstelling. Sommigen uit het publiek hebben ons ook door te schrijven en te tellen, bijgestaan, waarvoor onze dank.
De 1e ronde werd gespeeld over 4 dagen van 21 -24 februari, zodat er nog 16 deelnemers over ren. Elke speler speelde 2 partijen per ronde, zodat het tot de laatste partij van de dag spannend bleef, wie er door mocht. Maandag 28 februari en woensdag 2 maart was bestemd voor ronde 2; de halve finales op donderdag 3 maart. Tenslotte de finaledag met de laatste 4 deelnemers.
Op 2 biljarts (1 en 2) vonden de eerste klappen plaats. Daarna door op 1 biljart voor een 2e partij van (winnaar 1 - verliezer 2) om als laatste de 3e partij af te werken (winnaar 2 - verliezer 2). Ook hier bleef de spanning tot en met de laatste partij.
De winnaar werd verrassend: Toon Hellemons van onze eigen biljartvereniging, die tijdens het toernooi overigens geen enkele partij verloren had. Hulde! De 2e plaats was voor: Wout Paulissen uit Oudenbosch. De 3e plaats was voor Frits Terlouw, ook uit Oudenbosch.
De voorzitter reikte de prijzen uit: voor elke winnaar een leuke trofee en voor de nummer 1 ook nog onze ‘wisselbokaal' , waarop de naam van de winnaar wordt bijgeschreven. Vanuit diverse kanten hebben we lovende woorden mogen ontvangen over het geslaagde toernooi en men hoopt volgend jaar op een herhaling. We doen ons best en mogelijk kunnen we zelfs meer deelnemers opstellen volgend jaar. De organiserende ‘Biljartvereniging De Wieken' , dankt de deelnemers voor hun sportieve inzet en het publiek voor de belangstelling en hoopt u allen weer terug te zien in 2023.[n]