Concert door Nadia Rutkovska en Ben Cartens.
Concert door Nadia Rutkovska en Ben Cartens. Foto: Gunita Kronberga

Fraai recital In de Tolbergse Schuurkapel

ROOSENDAAL - En opnieuw werd er een pareltje aan de steeds langer wordenden culturele ketting van de Tolbergse Schuurkapel geregen. Terwijl de voorjaarszon uitbundig scheen liep zaterdag 5 maart deze unieke locatie in de wijk Tolberg vol met mensen die weer dolgraag een live concert wilden meemaken.

De uitvoerenden van het recital welke de sfeer uitademde van een echt huiskamer gebeuren, waren de getalenteerde pianiste Nadia Rutkovska en de dwarsfluitist Ben Cartens. Het publiek dat ademloos luisterde werd verrrast door werken van de grote componisten als Bach,van Beethoven en Schubert. De toelichting werd door Ben Cartens gegeven die zijn muzikaal hart liet spreken toen hij een sterk pleidooi hield voor het belang van het leren van muziek op jonge leeftijd. Wat men al van jongsafaan aan muziek kan leren werd onderstreept door een mooi optreden van jonge Amber Metlen. Zij is een van de leerlingen van Nadia die iedere donderdag in de Tolbergse Schuurkapel les van haar krijgen. De combinatie van vakmusici, een goed uitgebalanceerd programma in de intieme locatie van de Tolbergse Schuurkapel bleek een schot in de ros.


Ave Maria concert

Voor zondag 29 mei staat een concert om 14.30 uur op het programma van het Bevelands Damesensemble Cantando onder leiding van de dirigente Gunita Kronberga. In het kader van de meimaand zal er dan een programma gebracht worden van diverse Ave Maria composities door de eeuwen heen. Reserveren kan via
chamu020@planet.nl.[n]