Links Bagiyo van der Leemputte, rechts Sander Bogers.
Links Bagiyo van der Leemputte, rechts Sander Bogers. Foto: Ton Bogers

Twee Roosendaalse vrienden bundelen krachten voor Oekraïne

Algemeen

ROOSENDAAL - Twee Roosendaalse vrienden hebben hun krachten gebundeld om spullen in te zamelen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om Bagiyo van der Leemputte en Sander Bogers. 

“Ik liep er al langer mee om iets te organiseren. Ik was nog aan het nadenken hoe ik het in het vat zou gieten, totdat Sander belde”, legt Bagiyo uit. “Hij kwam met een prachtig idee en we vulden elkaar naadloos aan. Zijn logistieke mogelijkheden en mijn netwerk vulden elkaar goed aan. Samen zijn we sterk en een team.”

Bagiyo: “Ik probeer al jaren een goed doel te steunen. Of ik nu opsta tegen ernstige ziekten of me inzet voor wereldarmoede. Het gaat me erom dat ik me inzet voor de medemens. Bovendien ben ik geen stilzitter en wil graag me belangeloos inzetten voor de mensheid. Het idee is heel vers, maar ik voel dat we moeten doorpakken. We hebben nu eenmaal de faciliteiten en de mogelijkheden om dit te kunnen.
Sander: Waar zijn we naar op zoek? Slaapzakken, eten in blik, luiers, verbandmiddelen, babyvoeding, koffie, thee, suiker, zout, rijst, pasta en eventueel pijnstillers. We zoeken de bedrijfspartners die ons kunnen aanvullen in de trailer.”


Trailer staat klaar
Bagiyo: “We hebben dus een trailer klaarstaan op het terrein van H.J. Bakker logistics en mensen en bedrijven kunnen hier hun spullen afgeven tot zaterdag 19 maart. We hopen dan een volle trailer naar Roemenië te kunnen rijden. Natuurlijk hopen we stiekem op meer trailers maar eerst maar even alles coördineren wat er komende week binnenkomt. De trailer staat klaar op kantooruren en de dagen door-de-week en de mensen die het regelen op het terrein ook.”
Sander: “We beseffen dat er veel mensen door het land opgestaan zijn maar iedere actie is nieuw en giro 555 is een prima actie, maar het verschil is dat we dan vaak niet weten waar het geld terechtkomt. Niet dat ik het afkraak, maar over het algemeen weer je dat niet. Onze mensen komen uit Roemenië en we weten precies waar de oorlogsslachtoffers zitten. We kunnen gericht geven en gericht mensen verblijden.”

Help ons mee

Bagiyo: “Natuurlijk zijn we op zoek naar bedrijven die ons kunnen helpen. Pallets met flesjes water, luiers en pallets met voedingswaar dat goed houdbaar is. De meeste mensen zullen begrijpen wat dat zou kunnen zijn. Voeding in conservenblikken, glazen potten en vacuümverpakkingen met voedingswaar. We hebben al geweldige partners gevonden die ons bijstaan, maar we willen nog een oproep doen aan bedrijven en verenigingen/ stichtingen die een steentje willen bijdragen. Denk aan de rotary en de Lions, maar ook particulieren. Er zijn vast mensen die op zolder nog wat hebben liggen dat bruikbaar is voor mensen die het echt goed kunnen gebruiken. We doelen echt op grote partijen die in de trailer kunnen, maar natuurlijk zullen we de particuliere bijdrage ook zeker waarderen.”

Op zaterdag 19 maart rijdt de eerste trailer richting Roemenië.