Bas met medaille en Joram.
Bas met medaille en Joram. Foto: K.Brouwers

Dynamo heren presteren goed tijdens kwalificatie NK

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Nadat een aantal weken geleden een aantal heren al met knap resultaat meegedaan had aan de team wedstrijden, hadden ze nu de kans om zich te plaatsen voor een plek in de individuele halve finale NK herenturnen. Dit konden zij doen tijdens de eerste kwalificatie wedstrijd.

Delano Kromoredjo, Pjotr Semenov, Rego Saarloos en Victor van Nuffel komen alle vier uit in de jeugd 1e divisie en nadat ze twee jaar bijna niet getraind hadden, moesten ze nu al tijdens deze kwalificatie hun beste beentje voorzetten. Deze leeftijdscategorie is erg groot en er mogen er maar 30 door naar de halve finale. Delano had op vloer een hoge score en ook zijn ring oefening werd beloond met een mooi punt. Hij werd 17e. Victor is de jongste van het stel en zorgde voor een goede oefening op brug en ook rekstok deed hij niet onverdienstelijk, hij werd hiermee 21e in het eindklassement. Pjotr behaalde de op 1 na hoogste score van allen op vloer en ook sprong ging erg goed hij behaalde een 15e plaats. Helaas moest Rego afzeggen in verband met ziekte, gelukkig mag hij volgende week nog een poging wagen om zich te plaatsen.

Jasper Joossen komt uit in de junior1 eerste divisie, maar ook hij moest afmelden in verband met ziekte, ook voor hem is er volgende week nog een kans om zich te plaatsen bij de beste 19 die door mogen naar de halve finale.

De laatste van de dag waren Bas Wijnsma en Joram Brouwers. Beide komen uit in de junior2 eerste divisie. Bij het heren turnen behoor je twee jaar tot dezelfde leeftijdscategorie waardoor er een behoorlijk leeftijdsverschil in dezelfde categorie zit.

Joram turnde een mooie brug oefening welke goed was voor de 2e hoogste score van de wedstrijd en ook vloer ging niet onverdienstelijk, hij werd 9e. Bas turnde zich op 4 toestellen, voltige, ringen, sprong en brug naar de hoogste score van allen en ook op de andere 2 toestellen had hij hoge scores. Het verbaasde daarom ook niemand dat hij de gouden medaille om zijn hals gehangen kreeg. Joram heeft zich met deze plaats hoogst waarschijnlijk al geplaatst voor de halve finale, voor Bas is dit met de behaalde medaille al zeker.

Voor de komende wedstrijd moeten er nog wat puntjes op de i, maar de heren zijn zeker al op de goede weg. Wil jij ook graag turnen? Kijk dan op www.dynamo-roosendaal.nl.