Zij doen een oproep om mee te fietsen.
Zij doen een oproep om mee te fietsen. Foto: De Rose Linde

Fiets mee met de Rose-Linde en meld je nu aan

Door: Janny Mathijssen Algemeen

ROOSENDAAL - Heb jij zin om op 14 mei mee te fietsen voor het goede doel? Iedereen kan mee doen, jong en oud, getraind of ongetraind, op de fiets, de e-Bike of wielrenfiets. Samen trappen we 30 of 60 kilometer voor het goede doel. De Rose-Linde doet een oproep om mee te fietsen.

Kanker heeft grote invloed op het dagelijks leven. Op emotioneel, maar ook op praktisch vlak, met betrekking tot werk, studie of sociale contacten. Het is van belang dat patiënten, naasten en nabestaanden over hun problemen kunnen praten en adequate hulp krijgen als ze dat wensen. De Centra voor leven met en na kanker bieden deze zorg, zodat deze groep mensen optimale kwaliteit van leven ervaart en kan blijven meedoen in de maatschappij.

Om dit belangrijke werk te ondersteunen springen op 14 mei zoveel mogelijk mensen op de fiets om aandacht te vragen voor leven met en na kanker. De Rose-Linde fietst ook mee om geld op te halen. Ons centrum is een van de startlocaties van dit evenement. Coördinator Karen Suijkerbuijk-Ader: “Naast geld ophalen om mensen geraakt door kanker te ondersteunen willen we mensen uit de omgeving laten zien wat wij kunnen betekenen. Van lotgenotencontact tot behoeftegerichte activiteiten. Geluk zit vaak in kleine dingen. Samen fietsen bijvoorbeeld. Dus, trap je mee?”

Je kan je via www.fietsenvoorgeluk.nl aanmelden als individu, team of teamlid. Je kan een eigen team aanmaken of als lid van een team aanmelden via de website. Hierna kan je mensen in je omgeving laten weten dat je meedoet. Geïnteresseerden kunnen de teams of jou als teamlid via de website makkelijk vinden en geldelijk steunen. Een ieder kan ook een algemene donatie doen en bedrijven kunnen via het kopje “sponsoring” meehelpen door te sponsoren.

Schrijf je in voor 1 april
Dan profiteer je van het speciale early bird tarief van €21,50. Dit is inclusief een uniek Fietsen voor Geluk-shirt, een lunch en verzorging onderweg! Bij inschrijving voldoe je het inschrijfgeld. Er wordt tegelijkertijd een actiepagina aangemaakt, zodat je gelden kunt werven. Onder de deelnemers die €300 of meer aan sponsorgelden weten op te halen wordt een aantal leuke prijzen verloot!

Programma: 9.30-10.00u Rose-Linde geopend, voorontvangst; 10.00-11.00u Start langere route; 11.00-12.00u Start kortere route; 12.00-14.00u Finish alle deelnemers; 14.00-15.00u Eventueel nazit deelnemers. Er zijn twee fietsroutes waaruit men kan kiezen: een korte en een lange. Deze twee routes voor de omgeving van Roosendaal zijn al uitgestippeld en kan je vinden via de website: https://www.komoot.nl/collection/1395190/-ipso-routes. De tochten leiden langs de lokale hotspots.

Alle deelnemers krijgen een medaille ter afsluiting. Maar het allerbelangrijkste: zij trappen voor het goede doel. “Kanker raakt ons namelijk allemaal. Als (ex-)patiënt, als naaste of als nabestaande. Voor deze mensen zijn er op 81 locaties in Nederland Centra voor leven met en na kanker. Zij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Mensen uit Roosendaal en omgeving kunnen terecht bij De Rose-Linde (Langdonk 5). Een afspraak maken is niet nodig, de deur staat open. Loop gerust eens binnen, we zijn er voor jou”, aldus Karen Suijkerbuijk-Ader.

Meer informatie
Voor vragen kan je e-mailen naar info@inloophuisderoselinde.nl of bellen naar 0165-751276 of b.g.g. 0641282046.