Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Meer verbinding tussen Leisurepark, binnenstad en Vlietpark

ROOSENDAAL - Leisurepark Roosendaal, het Vlietpark en de binnenstad. Drie locaties in Roosendaal met allemaal hun eigen karakter, maar ze hebben ook iets gemeen. Roosendalers komen er graag in hun vrije tijd. En daarom is het goed om deze locaties met elkaar te verbinden én samenwerking te zoeken. "We willen hiermee veel meer inzetten op toeristen. De potentie is er namelijk wel, maar er is nog nooit zo intensief samengewerkt", stelt wethouder Cees Lok.


DOOR REMKO VERMUNT


Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week de 'Gebiedsvisie Leisurepark Roosendaal' vastgesteld. Het document gaat nu naar de gemeenteraad en zal na de verkiezingen besproken worden. "Maar ik kan me niet voorstellen dat de raad tegen deze visie gaat zijn", lacht wethouder Lok. Er is de afgelopen jaren namelijk al herhaaldelijk gesproken over het leisurepark en de mogelijkheden die zich daar bevinden. Projectleider Pascal Hendriks: "We zien enorm veel kansen in dit gebied. Kijk alleen al naar de opening van Playdôme afgelopen jaar, maar ook de komst van het hotel en de aanstaande uitbreiding van Designer Outlet Roosendaal."


Daarmee staat Roosendaal, volgens de gemeente, iets moois te wachten. "Maar al die zaken willen we wel in samenhang ontwikkelen. In deze visie is ruimte voor individuele projecten, maar er wordt ook gekeken naar een gezamenlijke aanpak. De basis is namelijk al aanwezig om hier een enorm mooi gebied van te maken, maar de bestaande kwaliteiten worden nu nog niet optimaal benut", stelt Hendriks. Voorbeelden zijn er genoeg. Zo is er het grote parkeerterrein tussen Skydive Roosendaal en Playdôme dat volledig geasfalteerd is, maar ook de 'groene boulevard' die volledig vol staat met auto's in de bermen. "Dat is zonde, dus die zaken willen we verbeteren."


Daarnaast is er volgens Hendriks nog sprake van een onduidelijke entree van het Leisurepark en een slechte zichtbaarheid. "Terwijl er heel veel fanatieke ondernemers zijn die hiermee graag aan de slag willen." Zo wil men gezamenlijk het terrein transformeren van een introvert naar een extravert terrein. "Er moet meer samenhang komen, meer groen en het gebied moet beter toegankelijk worden." Zo wordt er gedacht om een soort recreatief transferium te realiseren. "Hier kan je je auto parkeren om vervolgens te voet of met een leenfiets het gebied te ontdekken." Daarnaast wil men de visvijver openstellen voor publiek, er moeten extra bankjes komen en er zijn tal van mogelijkheden voor wandel- en fietsroutes door het gebied. "Door dit goed aan te pakken komen toeristen niet voor één dagje naar Roosendaal, maar mogelijk ook voor een heel weekend."


Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met zowel de binnenstad als het Vlietpark. In de binnenstad kunnen mensen terecht voor het shoppen, maar vooral ook voor het genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrassen. De ontwikkelingen in het Vlietpark met de komst van het Urban Sportspark, SPOT en het stadion zijn ook daar volop mogelijkheden om in je vrije tijd te vertoeven. "We hebben heel veel, maar die onderlinge verbindingen moeten beter", stelt René van Gastel, vanuit de gemeente Roosendaal. "De drie locaties afzonderlijk zijn leuk, maar het ontbreekt nog aan gezamenlijke aantrekkingskracht." Dat beaamt wethouder Lok. "We gaan vanaf nu niet meer Designer Outlet Roosendaal promoten of het Vlietpark, maar we gaan gewoon Roosendaal promoten met al zijn facetten."